Следва

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

MFW: Дефилетата - FENDI пролет/лято 2015

Този сезон Силвия Фенди и Карл Лагерфелд дадоха явна свобода...

All fashion преди 9 години

Този сезон Силвия Фенди и Карл Лагерфелд дадоха явна свобода на колекцията си пролет/лято 2015. Младежкото звучене, което на места дори преминаваше в закачливост, бе заело мястото на тежката елегантност и строгоsтта, по традиция дълбоко загнездили се в името Fendi.

Като извор на вдъхновение, дизайнерите цитират архитектурата и авангарда през 20в. Макар и малко трудно разгадаемо в показаните дрехи, чанти и аксесоари, предполагаме, че то е заело своето място под формата на скулптурираните рокли и лазерно изрязаните кожи. Един от най-разпознаваемите мотиви по дрехите, бе този на орхидеята. Избродирана по роклите, изрязана по кожените поли и панталони, тя присъстваше дори и по поканите за ревюто. Други интересни решения бяха денимът, който отново заемаше важна роля и велурът. Свежата глътка въздух при Fendi бе обгърнала цялата зала - дължините на роклите и полите се състезаваха по смелост - мини или пък изцяло макси, те определено направиха впечатление.

Място за изява, бе оставено и за романтиката. Тя прозираше през копринените и шифонени материи в пастелни цветове. Цветовата гама, за разлика от моделите, не беше толкова смела, но все пак бе очарователна. Задължителните за Лагерфелд черно и бяло, се показаха не веднъж, но акцентите бяха върху сивото и синьото във всичките им разновидности. От много бледо, до пастелно, небесно и наситено синьо, то образува красиви принтове и преливания с неутралното сиво.

More All fashion