Следва

MFW: Дефилетата - Ermanno Scervino пролет/лято 2015

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Колекция, вдъхновена от образите на три велики жени, оставили ярка следа в...

All fashion преди 9 години

Колекцията demi couture на Maison Bohemique

Колекция, вдъхновена от образите на три велики жени, oставили ярка следа в модата – Джейн Бъркин, Джаки Онасис и Натали Ууд. Това многообещаващо интро предшества иначе вялата колекция на Maison Bohemique. Скука вее със страшна сила от баналните силуети, които нито една бродерия или панделка не могат да разведрят.

Колебанието във възрастта на потенциалната притежателка на някое от творенията е по-скоро недостатък и безличност, отколкото предизвикателство и размах на дизайнерската концепция. Виждали сме много колекции, основани на минималистична палитра, но тук надмощие е взел черният цвят, доказвайки единствено, че аленото червено и млечното розово са били грешен избор.

От бранда твърдят, че кадри от “Закуска в Тифани” са били закачени на работния inspiration board, но ние искренно се надяваме да не е така, защото изобщо не ни се иска някой с лека ръка да употреби еталони в модата за целите на бездарна и съмнителна demi couture колекция.

Виж останалата част от колекцията тук >>>

Еволюция в музиката, но не и в личния стил



В понеделник вечерта, Лейди Гага "заслепи" присъстващите, та и дори светкавиците, с появата си с прекалено тясна и прекалено златна рокля. Поводът: съвместен концерт в Брюксел с легендарния Тони Бенет само няколко часа преди излизането на общия им джаз албум "Cheek to Cheek".

Гага може успешно да продължава музикалното си развитие, имайки предвид джаз начинанието й, но сценичните появи за нея, отдавна не са това, което бяха. Усилено граденият й имидж, който предизвикваше възхитени погледи, породени от свръх ексцентричните й, но успешни модни съчетания, от доста време насам е затънал в дебел слой прах.

Талантливата певица си заслужи без особени усилия мястото в седмичната ни рубрика с ужасно крещящата златна рокля, тип "русалка", макар и правена по поръчка и с етикет Roberto Cavalli, комплиментиращото тежко украшение за глава, златните сандали и кървавото червено червило. Ако описанието на аутфита не ви е достатъчно, за да добиете цветуща представа, ще споменем и закръглената фигура на изпълнителката, която тясната рокля не подчертава никак, ама наистина никак подходящо.

Stylist's Day Off






Това се казва Total Look – Джей Ло разби на пух и прах всички модни правила, взе аутфит директно от подиума и го разходи гордо около ангажиментите си с American Idol XIV, нищо че изобщо, ама изобщо не й отива. Синьо, лъскаво и змийски принт в едно обаче, не могат да уплашат Джей Ло. Тя смело грабва рокля, чанта и обувки от есенната колекция 2014 на DSquared2 в зашеметяваща експлозия на цвят и принт, слага син грим и син лак и не подозира какво по-лошо може да се случи. Ами като цяло нищо, освен роклята да ти е малко късичка, фигурата – не съвсем манекенска, а синьото изобщо да не е твоят цвят.

Голямо розово селфи сомбреро

Селфи манията отдавна не е нещо непознато, но защо трябваше да става и част от модата се питаме тези дни ние, след като видяхме последно разработената от Acer шапка, създадена специално, за да улеснява допълнително заснемането на селфи снимки.
Aксесоарът е създаден от дизайнера Кристиян Кауън-Санлуис, специално за London Fashion Week, и прилича на голямо розово сомбреро, което му носи бонус пакет от допълнителни черни точки.



Най-хубавата част от всичко това е, че шапката не е пусната за свободна продажба, така че всички, които искат да имат революционния технологичен аксесоар, могат да го получат само като се обърнат към компанията за технологии и модния дизайнер.



Като одеало, но не точно...

И ако са мнозина тези, които са влюбени в бохо пончото на Burberry Prorsum, то едва ли същото важи за одеалоподобната завивка на PETER PILOTTO, която идва при нас на респектиращата цена от 990 евро, за да ни топли в студените есенни дни, да ни увие като в пашкул и за да е откровено доказателство за липса на всякакъв личен стил. Купуваме от тук >>>

 

More from View Sofia

More All fashion