Следва

Ръкавели за градски момчета

MFW: Дефилетата - Bottega Veneta пролет/лято 2015

Елегантност без натягане, приглушен сексапил и деликатно присъствие, каквото само една интелигентна жена може да остави – така се отпечата в мислите ни работата на Томас Майер...

All fashion преди 9 години

Елегантност без натягане, приглушен сексапил и деликатно присъствие, каквото само една интелигентна жена може да остави – така се отпечата в мислите ни работата на Томас Майер. Считан от модените експерти за един от малкото дизайнери, успели да влязат под кожата на жената от 21-ви век, (другият е Албер Елбаз), Томас Майер създава колекцията на Bottega Veneta с много мисъл, стил, и за наша радост без да се осланя на вихрушката около 70те.

Роклите са със спокоен силует и от семпли материи – платно, върху, което са посипани блестящи пайети, дискретно напомнящи за себе си при плавното движение на моделите. Майер разказва, че е черпил вдъхновение от танцуващото женско тяло, неговата грация, поза и екзерсиси. Балетната тема е интерпретирана в пастелно розово, светъл беж, бледо синьо, сиво и черно, и е по-скоро асоциациия отколкото директно пренесена в колекцията. Силуетите са изключително спокойни, сякаш постигнати небрежно и с лекота. Едно от най-добрите представяния в Милано – лукс, струящ отвътре на дрехата, от нейната направа и деликатност.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 35 минути

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 19 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.