Следва

BACK2BASICS – когато хип-хопът се завърна

Премиера на документалния филм "Отстранени системи" по БНТ 2

На 26 септември от 18:45 часа БНТ 2 ще излъчи документалния филм „Отстранени системи”...

Events преди 9 години

На 26 септември от 18:45 часа БНТ 2 ще излъчи документалния филм „Отстранени системи”. Лентата на Иван Палейков представя най-стария действащ форум за изобразителното изкуство в България – „Национални есенни изложби – Пловдив 2014“. Създадени през 1971 г. от легендарния Атанас Кръстев- Начо Културата, повече от три десетилетия тези изложби събират в продължение на месец най-интересните български автори на територията на Стария Пловдив, в залите на възрожденските къщи.

Филмът на БНТ-Пловдив представя провокативния проект „Отстранени системи”, чийто куратор е доц. д-р Галина Лардева. Участие в него взимат млади художници с нетрадиционен поглед към действителността и изразните средства - Константин Костов, Елена Яневска, Десислава Костадинова и двама преподаватели в Национална художествена академия - д-р Симеон Симеонов и доц. Емил Бачийски. В това издание на Националните есенни изложби се включват още Филип Попов, който е едно от най-утвърдените имена в графичния дизайн, както и двама художници, работещи в чужбина - Десислава Унгер (Виена) и Петър Минчев (САЩ). Много различни в творчеството си, всички те са обединени от избора да гледат на произведенията си като жива система за комуникация.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 месец

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.