Следва

Louis Vuitton става и издател

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Когато една модна къща има всичко, тя започва да издава списание. Става дума за Louis Vuitton, които...

All fashion преди 9 години

Louis Vuitton става и издател

Когато една модна къща има всичко, тя започва да издава списание. Става дума за Louis Vuitton, които обявиха, че следващият им ход е публикуване на списание. Новата фешън библия се казва The Book и ще излиза на всеки шест месеца. Очакваме първият брой на лъскавото списание да излезе през октомври, с цели 126 страници, а на корицата да грейне дългогодишната муза на Никола Гаскиер Шарлот Гинсбур.

Нашата любимка е привлечена и за откриващата кампания на Vuitton за есен/зима 2014, а креативен директор е Марк Джейкъбс. Култовата френска актриса Катрин Деньов, която пък се появи в последната кампания на Джейкъбс е първата дала интервю за The Book. Като верни фенове затаяваме дъх до излизането на пилотния брой на списанието, което ще е на 11 езика и изпратено само на избрани клиенти на луксозния бранд.

Щасливците могат да очакват и фотосесия на мъжко облекло, заснета от Питър Линдберг в Исландия, ексклузивни бекстейдж кадри от круизното шоу на Louis Vuitton, както и личен коментар от Никола Гаскиер за дебютната му колекция. A Вehind-the-scenes кадри от Шарлот Гинсбур за Vuitton пред камерата на Ани Лейбовиц излязоха в отделно видео. Вижте го и вие ТУК.





Вижте още снимки ТУК >>>

Зашеметяваща изложба на Дейвид Бауи в Чикаго







Отдавна надскочил рамките на музиката и киното, Девид Бауи е култов супергерой в съвременната култура. Заслужено изложба, посветена на творчеството му е открита миналата седмица в Чикаго. С хамелеонската си същност, харизматично присъствие и поведение на истинска рок звезда, за четири десетилетия творчество Бауи повлиява не само музиката, но и модата и визуалната култура. Звук, истории и сценични костюми предават на посетителите огромното влияние на музиканта върху съвремието ни.

Мултимедийната изложба “David Bowie is…” в Музея за Съвременно Изкуство в Чикаго включва над 400 артефакта от личния му живот, сторибордове, ръкописи на текстове, страници от дневници и рисунки проследяващи развитието на Бауи от тийнеджърските му години до 2000 година, когато той преустановява турнетата си. Разположена на четвъртият етаж на музея, изложбата е скулптурна, изцяло завладяваща и драматична. Особено място е отделено на андрогинните костюми, с които Бауи излиза на сцената – те продължават да надскачат табута дори в 2014, почти 40 години след първото им обличане. Именно непрестранната промяна и флуидност на образа е това, което отличава Дейвид Бауи от останалите музиканти вкопчени през цялата си кариера в една стилистика.

Кметът на Чикаго Рам Емануел дори обяви 23 септември за Ден на Дейвид Бауи, а себе си за най-велик кмет на Земята.

Изложбата е отворена до 4 януари, а ние нямаме търпение да я видим на живо.

Виж още снимки от изложбата ТУК >>>

Изящните илюзии на Charlotte Olympia








Откровено екстравагантните решения на британския бранд Charlotte Olympia не винаги са сред любимите ни, защото, да си признаем честно, понякога ни идват прекалено помпозни. Това обаче не се отнася за най-новата рекламна кампания, докосваща ни до закачливите им предложения за вече настоящия есенно-зимен сезон, която е също толкова наелектризираща, колкото е и вълнуващо блещукащ, леко абстрактен сън.

Вибриращо ярка гама, пищен коктейл от материи и характерните за лейбъла декоративни изобилия си играят на илюзии в приковаващата погледа история на име „Шанхай Експрес“, в която обектите скоростно попадат в графата „must haves”, a женствеността ни залива от всеки щур кадър, по-изящна и същевременно игрива и провокиращо загадъчна от всякога.

Куп благодарности на Charlotte Olympia за това изненадващо погалване на сетивата ни с вълшебна пръчица, екзотично разпръскваща блясък и емоции под ясно доловима изящна ритмичност.

Виж още ТУК >>>

Ар Деко клъчовете на Дийна Алджуани Абдулазис







Мъничкият господар на гардероба ни – клъчът, обожава да сменя кожата си и да се гмурка от образ в образ, хей така, без капчица усилие, а най-новият му облик е този на Ар Деко изящник в прясната колаборация на дизайнерката с арабски корени Дийна Алджуани Абдулазис и колежката й Натали Трад. А резултатът е наелектризиращо естетски до последния геометричен детайл, прокрадващ се между перфектно балансираните обеми на кокетните чантета. Креативното дуо залага на ексклузивността и неповторимостта, толкова екзистенциални в съвремието ни като цяло, а с тази си капсулна колекция се опитват да преразгледат значението на лукса и да поставят арабския талант на дизайн сцената. Е, със сигурност успяват, ние на драго сърце бихме прегърнали изящния микс от камък, мед, черупки и екзотични дървета, изграждащи ръчноизработените клъчове, а от днес четирите модела – Adler, Dixon, Leon и Raleigh вече са на разположение на жадуващите красота в онлайн бутика farfetch.com

Каролин де Магре на ревюто на Balenciaga



Каро е от тези стилни френски момичета, които на практика могат да напишат подробен пътеводител на парижанския шик без капчица усилие, просто защото той витае във всяка фибра от тялото и духа им.

Лекота, изящни силуети и капчица бохемска игривост, това е триото, така характерно за Магре, с което погалва жадуващите ни красота очи, директно от първия ред на ревюто на Balenciaga по време на Седмицата на модата в Париж. Леко протъркани сиви слим джински в нюансите на мрамора, перфектен пепитен блейзър с толкова любим мъжки силует, изящна индиго кожена чанта с ексозична животинска текстура, толкова лежерно придържана, и черни стилето чепици със заострено прозиращо връхче, придаващи финалната нотка на спретнатия, тооооолкова неустоимо парижански аутфит на Каролин.

Просто, но грабващо до последния детайл, умение, което само френските момичета владеят до съвършенство.

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 9 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.