Следва

Мъжът през очите на Madame Figaro

Celine Fall-Winter Collection 2008

Последният есенно/зимен сезон на парижкия етикет, под ръководството на Ивана Омазик играе умело със спортния дух и...

All fashion преди 15 години

Към 8ч всяка сутрин тръгвам пеша към първата чаша топло офис кафе, бързам и обичам в облеклото ми да има лекота и динамика. Обикновено се спирам на красива, ефирна рокля или свободен панталон, чифт удобни високи токове и кожено яке. Харесва ми как шалът ми се вее малко след мен, докато бягам по стъпалата на ул. „Малко Търново”, харесвам себе си и особено много в Celine.

Последният есенно-зимен сезон на парижкия етикет, под ръководството на Ивана Омазик играе умело със спортния дух и женствения силует. Самата дизайнерка уточнява: "Бях вдъхновена от екстремните спортове и цветята, които обожавам. Направих една колекция за града и спокойствието, което модата може да даде. Тя обединява скоростта и мекотата, движението и изяществото, подчертавайки контрастите на спортните облекла висша мода, които са присъщи на Celine.”





Впечатляващи са рокли в колекцията есен/зима 08 Celine. Дизайнерският екип ги решава с наслагване на няколко пласта сатенен муселин, но успява да запази лекотата им. Повечето модели са с богато деколте, без ръкави, решени в наситено червено, меко сиво-бежово, плътно синьо и лила. Съчетанието им с кожени якета с футуристичен модел са един от най-модерните начини да властваш в града.

Връхните дрехи тренчкоти, анораци и парки предлагат безброй различни силуети с опция за сваляне на подплатата и наслагването им едни върху други.





Панталоните показват свободна около ханша кройка, със стесняващ към глезена крачол. Съчетанието с късо коприненото яке с огромна яка от лисича кожа и риза с богата декорация създава поразителен ефект. Полите, приличащи на листенцата на цвете, шити на няколко нива, контрастират на опънатата права пола с асиметричен подгъв.

Ботушите, официалните обувки и ботите са качени на висока платформа и здрав ток, с множество каишки за около глезена и велкро ленти. Моделите са работени от велур и кожа, в тонове от сиво и кафяво до нюанси на фуксия, смарагдово зелен сатен.

Ергономичните чанти изпъкват със своите очарователни извивки и са един от ключовите елементи в спортната серия висша мода на Celine. Култов модел в колекцията са чантите “Watch Me” от напа кожа с вградено огледалце и гравирани орхидеи.

Линията аксесоари - обувки и чанти Celine са в  бутик KULT Shoes, ЦУМ, партер и на тел. 926 03 30

More from View Sofia

More All fashion