Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

MFW: Дефилетата - Dolce & Gabbana пролет/лято 2015

Тъкмо, когато си помислихме, че Доменико Долче и Стефано Габана са пресушили кладенеца на...

All fashion преди 9 години

Тъкмо, когато си помислихме, че Доменико Долче и Стефано Габана са пресушили кладенеца на вдъхновение Сицилия, останахме зашеметени, уви, за пореден път. Умело разработеното им заразително тематично очарование, този път се концентрира върху 200-годишния период между 1516 и 1713 г., когато Сицилия е била под властта на Испания. А резултатът от този историческо-моден урок е: обшита с камъни, дантелена, избродирана и флорално гарнирана колекция, леко захласваща се по изящните изкуства.

Цветовата палитра, както обичайно, е концентрирана около черното, бялото и най-страстното червено.
Сред моделите най-вече се открояват избродираните матадорски костюми от сатен, фламенко поли и рокли на точки, избродираното пончо, ресните и огромните корони от цветя. Едва ли на някого не би се харесала цялата тази червено-дантелена флорална идилия, имайки се предвид, че тя дори и нас е омагьосала страстно и по италиански.



Най-силният момент от ревюто, както винаги бе финалът. Сатененият парад заля подиума с модели, до една облечени в бели строги ризи, червени панталонки с висока талия, ниски балеринки и затаен дъх, задържащ в себе си възхита и очарование.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 20 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.