Следва

Спечели великолепна и висококачествена съкровищница за всичките си спестявания от NERI KARRA

Уницеф стартира информационна кампания, показваща живота на българските детца

По повод 25 години от подписването на Конвенцията за правата на детето (подписана на 20 ноември 1989 г.) УНИЦЕФ България стартира национална информационна кампания, която цели да популяризира правата на детето... 

All About Life преди 9 години

По повод 25 години от подписването на Конвенцията за правата на детето (подписана на 20 ноември 1989 г.) УНИЦЕФ България стартира национална информационна кампания, която цели да популяризира правата на детето сред широката общественост. Кампанията започва с фото инициатива „УНИЦЕФ Фоторепортери“, в която чрез снимки, направени от деца и възрастни (любители фотографи и професионалисти), да се покаже живота на децата в България през призмата на техните права.

Кампанията ще бъде разделена на два основни етапа. В първия етап, който стартира на 29 септември и ще приключи на 24 октомври, ще тече инициатива, чрез която деца и хора от различни възрасти от цяла България ще могат да изпращат авторски снимки. на специално създадената платформа на инциативата (unicef.bg).

Снимките ще бъдат селектирани в 2 основни категории: за деца, на възраст до 18 години и за възрастни, над 18 години, които ще отразяват основните детски права: право на живот, право на име и гражданство, право на семейство и семейна среда, право на информация, право на свобода на изразяване, право на лично пространство и личен живот, право на грижи и закрила, право на добър жизнен стандарт, право на развитие и образование, право на защита от експлоатация, сексуално малтретиране, лишаване от свобода и търговия с деца.

В края на първи етап ще бъдат избрани 50 снимки, които ще бъдат включени в пътуваща изложба.

Вторият етап от кампанията ще стартира на 6-ти ноември, когато изложбата ще бъде официално представена в няколко български града и придружена от допълнителни активности, отбелязващи годишнината от подписването на Конвенцията за правата на детето.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 23 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.