Следва

Тъмносиньо

Мъжът през очите на Madame Figaro

Онзи, който еднакво добре умее да те накара да летиш... и да ти прекърши крилете. Да влее нова кръв в сърцето ти... и да го разбие на...

All fashion преди 15 години

Онзи, който еднакво добре умее да те накара да летиш... и да ти прекърши крилете. Да влее нова кръв в сърцето ти... и да го разбие на малки парченца. Онзи, който запълва без остатък празнотите в теб... и сам ги създава. МЪЖЪТ. Онзи, без когото уж все си мислим, че можем, но до чието рамо тайничко (или съвсем явно) копнеем да се сгушим.

Мъжът. Madame Figaro му посвети цял един брой. Разнищи го. Видя различните му превъплъщения. Той се казва Джон Малкович, (не)премерено циничен и по хамелеонски притегателен. Казва се Виго Мортенсен, първичен, красив, талантлив и истински свободен. Казва се и Богдан Русев, антимачистки настроеният писател, преводач и журналист, до болка влюбен в живота. Казва се Алексис Мабий, “свръхофициалният” съвременен еквивалент на Великия Гетсби, отдал се на дизайна и посветил десет години на работа с Джон Галиано. Да не забравим още едно от многото му имена – Барак Обама, новият президент на САЩ, чийто стил на обличане списанието проследи до детайл. Нарича се и Заки Соколов, ексдуетната половинка от “Авеню”, който сподели “хитростите си за прелъстяване”. И още четири имена - четирима български мъже (от спорта, медицината, медиите и театъра), всеки от които по свой начин е пленен от модата.

Мъжът. Дамите от списанието са се поровили в любимите му занимания. Улеснили са го с три оригинални съчетания на един обикновен панталон за всеки момент от деня. Поднесли са му и няколко кулинарни изкушения, защото се знае откъде минава любовта му. Услужливо са му предложили десет нови средства за разкрасяване. Не просто са надникнали в гардероба му, а са посветили 35 страници на най-мъжката дреха – костюма (в неговото нео, ретро и класическо въплъщение).

По време на разходката си из лабиринтите на мъжкия свят все пак не са устояли на изкушението да поразсъждават над това, дали днес мъжете не са новите жени, доколко “женствеността” у силните половинки е иззела властта на мъжествеността и дали все пак мачовщината не се опитва да се наложи под формата на новите герои на деня – и в живота, и в киното.

И още:
Madame Figaro дава идеи на господата за едно романтично пътешествие до Лисабон, да си подарят доза лукс в Cafe de Flore в Париж или просто да “избягат” с любимата жена към някое от най-привлекателните места за отмора в България.

More from View Sofia

More All fashion