Следва

От Prada отново заложиха на 14 годишен модел

Дневниците на редакцията: "Майката" на Chloe почина на 93; Галиано се завръща; Кара се съблече за Allure и още...

Габи Агьон, основателката на модната къща Chloe, a също така и на френския ready-to-wear като...

All fashion преди 9 години

Галиано се завръща

Откакто намекна, че може би постепенно ще се завърне към модата, Джон Галиано е спряган за новият дизайнер на Maison Martin Margiela. Източници посочват, че бившият креативен директор на Dior е в преговори за създаване на кутюрната колекция на базираният във Франция бранд, и добавят, че шест от членовете на бъдещия екип за ателието в Париж са вече наети. 

Истина или не, желанието на лошото момче на модата да се завърне е открито заявено от него самия.„Създаването на най-добрата ми колекция все още предстои. Новият Галиано ще е още по-голям и по-добър. Обичам да работя, това е моята терапия. Мога да рисувам до 4 сутринта всяка нощ и да не се чувствам изморен.Изправих се лице в лице с демоните си, с медикаментите и алкохола. Създадох се отново.”, казва той пред френското издание Le Point.



Припомняме, че Галиано направи плаха крачка да се завърне в модния бизнес през 2013, когато беше временен резидент в студиото на Оскар де ла Рента, а понастоящем се изявява като креативен директор на руската перфюмерийна верига L'Etoile. Каквото и да се случи, стискме палци гениалният и свободен дух на Джон Галиано отново да твори мода, защото да си признаем, неговият поглед към света и чувствена естетика много ни липсват.

"Майката" на Chloe почина на 93


Габи Агьон, основателката на модната къща Chloe, a също така и на френския ready-to-wear като цяло, почина в парижкия си дом миналата събота. Tъжното събитие се е случило ден преди представянето на колекцията пролет-лято 2015 на лейбъла, а едно от последните желания на Агьон е било това по никакъв начин да не повлиява на събитието и да не разсейва фокуса му. Все пак, дефилето ще се състои и е посветено на нея и всичко, което е направила за Chloe, съобщават от централата на марката.

Габи Агьон, описвана като "мрачна красавица с бохемски дух", поставя основите на бранда, заедно с бизнес партньора си Жак Реноар, през далечната 1952 година и първа прави смелата крачка към ready-to-wear модата, 15 години преди Christian Dior да пусне своята линия Miss Dior. Tя е и тази, която надушва таланта на Карл Лагерфелд и го назначава на позицията главен дизайнер на Chloe през 1966 година.


Габи Агьон и Карл Лагерфелд

Въпреки, че продава акциите си през 1985 година, тя продължава да подкрепя творението си до последно, редовно посещава дефилета и споделя впечатленията си с всички дизайнери, стоящи след нея на креативния стол на лейбъла - Стела МакКартни, Фийби Файло и настоящата Клеър Райт Келър.



Разследват Миуча Прада и Патрицио Бертели за укриване на данъци




Miuccia Prada и съпругът й Patrizio Bertelli се разследват от италианските данъчни служби за появили се неточности относно минали данъчни вноски. Говорители на марката заявяват, че и Miuccia и съпругът й са сключили споразумение с властите миналата година, когато доброволно са направили подробен финансов отчет на всичките си печалби. От бранда още съобщават, че сключеното споразумение напълно е удоволетворило изискванията на данъчните служби, како и те самите са потвърдили. През януари тази година, двамата съпрузи платиха още 470 милиона евро на държавата, за да върнат дирекцията на бранда си отново в Италия и за да се разплатят за всички данъци със задна дата.

Кара Делевин се съблече за Allure Magazine







Британския топ модел не ни дава да си починем и за секунда от нея и продължава да ни обстрелва с щуротиите си. Последната й такава е на страниците на октомврийския брой на Allure Magazine - Best of Beauty, посветен на разкрасителните ритуали, в които мис Делевин ни въвежда още от корицата.

Не тя обаче е най-провокативната. Следващите я фотоси са тези, които покачват градусите, показвайки ни Кара почти както майка я е родила, е, като изключим haute couture аксесоарите, които на драго сърце й помагат да поприкрие тук-там изваяните си форми.

Виж още снимки ТУК>>>

More All fashion