Следва

От Prada отново заложиха на 14 годишен модел

Дневниците на редакцията: "Майката" на Chloe почина на 93; Галиано се завръща; Кара се съблече за Allure и още...

Габи Агьон, основателката на модната къща Chloe, a също така и на френския ready-to-wear като...

All fashion преди 9 години

Галиано се завръща

Откакто намекна, че може би постепенно ще се завърне към модата, Джон Галиано е спряган за новият дизайнер на Maison Martin Margiela. Източници посочват, че бившият креативен директор на Dior е в преговори за създаване на кутюрната колекция на базираният във Франция бранд, и добавят, че шест от членовете на бъдещия екип за ателието в Париж са вече наети. 

Истина или не, желанието на лошото момче на модата да се завърне е открито заявено от него самия.„Създаването на най-добрата ми колекция все още предстои. Новият Галиано ще е още по-голям и по-добър. Обичам да работя, това е моята терапия. Мога да рисувам до 4 сутринта всяка нощ и да не се чувствам изморен.Изправих се лице в лице с демоните си, с медикаментите и алкохола. Създадох се отново.”, казва той пред френското издание Le Point.



Припомняме, че Галиано направи плаха крачка да се завърне в модния бизнес през 2013, когато беше временен резидент в студиото на Оскар де ла Рента, а понастоящем се изявява като креативен директор на руската перфюмерийна верига L'Etoile. Каквото и да се случи, стискме палци гениалният и свободен дух на Джон Галиано отново да твори мода, защото да си признаем, неговият поглед към света и чувствена естетика много ни липсват.

"Майката" на Chloe почина на 93


Габи Агьон, основателката на модната къща Chloe, a също така и на френския ready-to-wear като цяло, почина в парижкия си дом миналата събота. Tъжното събитие се е случило ден преди представянето на колекцията пролет-лято 2015 на лейбъла, а едно от последните желания на Агьон е било това по никакъв начин да не повлиява на събитието и да не разсейва фокуса му. Все пак, дефилето ще се състои и е посветено на нея и всичко, което е направила за Chloe, съобщават от централата на марката.

Габи Агьон, описвана като "мрачна красавица с бохемски дух", поставя основите на бранда, заедно с бизнес партньора си Жак Реноар, през далечната 1952 година и първа прави смелата крачка към ready-to-wear модата, 15 години преди Christian Dior да пусне своята линия Miss Dior. Tя е и тази, която надушва таланта на Карл Лагерфелд и го назначава на позицията главен дизайнер на Chloe през 1966 година.


Габи Агьон и Карл Лагерфелд

Въпреки, че продава акциите си през 1985 година, тя продължава да подкрепя творението си до последно, редовно посещава дефилета и споделя впечатленията си с всички дизайнери, стоящи след нея на креативния стол на лейбъла - Стела МакКартни, Фийби Файло и настоящата Клеър Райт Келър.



Разследват Миуча Прада и Патрицио Бертели за укриване на данъци




Miuccia Prada и съпругът й Patrizio Bertelli се разследват от италианските данъчни служби за появили се неточности относно минали данъчни вноски. Говорители на марката заявяват, че и Miuccia и съпругът й са сключили споразумение с властите миналата година, когато доброволно са направили подробен финансов отчет на всичките си печалби. От бранда още съобщават, че сключеното споразумение напълно е удоволетворило изискванията на данъчните служби, како и те самите са потвърдили. През януари тази година, двамата съпрузи платиха още 470 милиона евро на държавата, за да върнат дирекцията на бранда си отново в Италия и за да се разплатят за всички данъци със задна дата.

Кара Делевин се съблече за Allure Magazine







Британския топ модел не ни дава да си починем и за секунда от нея и продължава да ни обстрелва с щуротиите си. Последната й такава е на страниците на октомврийския брой на Allure Magazine - Best of Beauty, посветен на разкрасителните ритуали, в които мис Делевин ни въвежда още от корицата.

Не тя обаче е най-провокативната. Следващите я фотоси са тези, които покачват градусите, показвайки ни Кара почти както майка я е родила, е, като изключим haute couture аксесоарите, които на драго сърце й помагат да поприкрие тук-там изваяните си форми.

Виж още снимки ТУК>>>

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 7 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.