Следва

MFW: Дефилетата - Pucci пролет/лято 2015

От Prada отново заложиха на 14 годишен модел

Миучия Прада от край време се слави с репутацията си на откривател на млади и...

All fashion преди 9 години

Миучия Прада от край време се слави с репутацията си на откривател на млади и многообещаващи модели. Ако се върнем назад през годините например, ще си спомним, че през есента на 2011, Prada ангажира 14-годишната актриса Хайли Щайнфелд за рекламната кампания на Miu Miu, а същия сезон, кампанията на Prada представи няколко много млади изгряващи звезди – Ондриа Хардин, Кели Митендорф и Антония Веселох, които по това време са между 14 и 16 годишни. Дори преди този случай, Prada се оказва големият пробив за Линдзи Уиксън, пускайки я в рекламата на Miu Miu 2010, докато тя е още на 15 години.

Изглежда, че великата дизайнерка е открила нова муза в лицето на Руус Ейбълс, която направи дебют в ревюто на Prada миналия четвъртък. Тя е само на 14 години.

Ейбълс е лице на миланската агенция Brave Models. Тя опита да скрие възрастта си от профила в Instagram, но кашираната версия, все още достъпна в Гугъл показва истинските й години. CDFA, Council Of Fashion Designers of America, стриктно следи изпълнението на здравната си инициатива, за недопускане на модели под 16 години до модния подиум, но сезон след сезон дизайнерите правят изключения, когато стане дума за кастингите на техните ревюта.



Ейбъл несъмнено е красавица, a и на снимките изглежда на доста повече от 14, така, че оставаме със широко отворени очи за появата й в предстоящите кампании на Prada. И все пак не мислите ли, че Prada прекрачи границата?

More from View Sofia

More All fashion