Следва

Кръвни връзки: баща и син Галилееви за родството и други важни неща от живота

Месечен ХОРОСКОП - Октомври 2014

На 4-ти октомври Меркурий започва ретроградно движение и на 10-ти октомври, ще се върне в знака Везни...

Astro преди 9 години

На 4-ти октомври Меркурий започва ретроградно движение и на 10-ти октомври, ще се върне в знака Везни. Ретроградното движение ще продължи до 25 октомври и в този период има риск от спад в деловата активност. Също така може да се допусне грешка при договаряне, подписване на документи и сключване на сделки. Необходимо е да подлагаме на внимателен анализ всичко, в което ни съветват, да се доверяваме повече на инстинктите си и да не взимаме решения под натиска на другите.

Разположението на планетите през октомври може да провокира появата на някои финансови затруднения. Трябва да се постараем да разпределим парите си по такъв начин, че да не влизаме в дългове. Сега е по-добре да оставим развлеченията настрана и да изчакаме, особено 20 и 23 октомври, когато изкушението да похарчим голяма сума пари ще бъде много голямо.

От 20-ти октомври до края на месеца Венера образува хармоничен аспект със Слънцето, намиращо се във Везни. Това е подходящ момент, за създаване на романтични връзки, годежи и бракосъчетания. През тези дни може да планираме пътувания и екскурзии - те ще ни донесат много положителни емоции и нови обещаващи запознанства.
На 13-ти октомври, когато Луната ще бъде в напрегнат аспект с Марс, трябва да избягваме конфронтацията и да не позволяваме гневът да ни завладее. Дори незначителни спорове в този ден могат да доведат до сериозен конфликт, последствията от който ще усещаме дълго след това.

В периода между лунното и слънчевото затъмнение (от 8-ми до 24-ти октомври) трябва да се следват някои препоръки:
Нашият Дух (Слънцето) и нашата Душа (Луната), Нашето Съзнание (Слънцето) и Подсъзнанието (Луната), по време на такива периоди са настроени не към външния, а към вътрешния свят, така че не трябва да пропускаме поредната възможност да преосмислим начина си на живот, да усетим своята истинска цел, да опознаем истинската си същност.
В периоди на затъмнения не е препоръчително да се започват сериозни и важни дела, тъй като този отрязък от време е по-подходящ за това, всеки да направи равносметка на своя живот и да върне дълговете си. Може да правим планове за бъдещето, но не и да предприемаме сериозни действия, докато този период не отмине.

ОВЕН 21.03 – 20.04

Ако си в търсене на своята половинка, сега трябва да прекарваш повече време в обществото. Затваряйки се между четири стени и отдавайки се на тъжни мисли в самотата си, едва ли ще намериш лично щастие. Присъствай на събития, които предизвикват някакъв интерес в теб, приемай покани за партита и всякакви мероприятия и купони. На нарастващата Луна, след 24 октомври, има най-голяма вероятност късметът да ти се усмихне.

ТЕЛЕЦ 21.04 – 21.05


Използвай свободното си време лично за себе си, в никакъв случай не го губи за решаване на чужди проблеми. На Tелците сега, ще им бъде много лесно да прогнозират поведението на другите хора. Първо, интуицията ти внезапно ще се изостри и ще ти дава много полезни предчувствия. И второ, ще започне да работи принципа на бумеранга – всички твои думи и действия, ще се връщат при теб. Не пожелавай на никой зло, в противен случай, ще се сблъскаш със сериозни проблеми.
От 11 до 13 октомври – подходящо време за запознанства, но е необходимо по-често да посещаваш културно-масови събития (театър, изложби, музеи, срещи, семинари и др.) Не забравяй, че сега всичко зависи от твоята лична активност. Не се страхувай първи да започваш разговор, защото през тези дни стеснителността, съмнението и неувереността са ти врагове.

БЛИЗНАЦИ 22.05 – 21.06

Октомври е най-подходящ за укрепване на отношенията с приятели и роднини. Ако в началото на месеца се скараш с някого, не си позволявай да таиш в себе си негодувание. Направи първата стъпка към помирението и на душата ти веднага ще и‘ стане много по-леко. Мирът може лесно да бъде възстановен на 19-20-ти октомври, по време на пребиваването на Луната в знака Дева.

РАК 22.06 – 23.07

Най-голяма радост в този период ще ти носи творческата работа - не се страхувай да експериментираш и да опитваш нещо ново. Ретроградният Нептун ще ти предостави много възможности за личностно израстване. Вероятно в личен план, няма да изпиташ най-приятните емоции, но пък ще имаш възможността да се отървеш от редица комплекси и да се научиш да се справяш ефективно с вътрешните си проблеми.

ЛЪВ 24.07 – 23.08

Разпредели времето си, така че да имаш достатъчно, за работата, семейството и за приятелите. Благодарение на ретроградното движение на Уран и Нептун, месец октомври ще предразполага към дълбоки размисли и сериозен, подробен самоанализ. Със сигурност ще съумееш да разбереш причините за някои свои чувства и действия, да се отървеш от мислите, които ти пречат да живееш в мир със себе си, а дори и да откриеш нови възможности. Не щади време за подобни психологически изследвания. В края на краищата, вътрешната хармония е ключът към всички успехи във външния свят.

ДЕВА 24.08 – 23.09

Форсмажорни обстоятелства ще ти попречат да реализираш това, което е било планирано в началото на втората декада на октомври. Но не изпадай в отчаяние, обиждайки околните и ядосвайки се на себе си. Напротив, мобилизирай се и се възползвай от ситуацията. Най-лесно ще ти бъде в дните, когато Луната пребивава в знака Лъв, от 16-18 октомври. Резултатите ще надминат очакванията ти, ако се въздържаш от спорове с ръководството и помагаш на по-неопитни колеги.

ВЕЗНИ 24.09 – 23.10

Прощавай лесно на другите техните малки слабости и не се страхувай да покажеш чувствата си към тези, които обичаш. Дръж се така, че близките да няма за какво да те упрекват. В случай на спор, не хвърляй обвинения наляво и надясно, а се опитай да разбереш истинските причини за това, което се случва. Не отказвай да помогнеш на приятел, който се обърне към теб за помощ особено, в дните на пребиваването на Луната в знака на благородния Лъв – 16-18-ти октомври.

СКОРПИОН 24.10 – 22.11

Запази спокойствие, в средата на месеца всички житейски бури и трудности ще бъдат преодолени. В моменти на тъга и объркване, отърви се всякакви условности и неприятни ситуации и се заеми с това, което обичаш най-много да правиш. Pисувай, пей, танцувай, гледай филми, посещавай театри и музеи, разхождай се сред природата. Мисли свободно, не сдържай емоциите си! Не се страхувай да изглеждаш прекалено сантиментално или твърде комично. Отдели време за общуване с близките си на 16 октомври, в деня на преминаването на Луната в знака Лъв.

СТРЕЛЕЦ 23.11 – 21.12

Мисли по-малко за материалната изгода, не гони високи резултати и се наслаждавай на процеса. Да се чувстваш наистина щастлив, сега ще ти позволи само творчеството. Със сигурност ще откриеш в себе си нови способности и ще създадеш нещо наистина красиво. Най-добри резултати може да очакваш в 22-я лунен ден, т.е. на 16-ти октомври. Не си позволявай в този ден духовен мързел, не се поддавай на униние, не се карай с близките си хора.

КОЗИРОГ 22.12 – 20.01

През по-голямата част от месеца Меркурий ще бъде ретрограден. Това показва, че ще се наложи временно да спреш работата си по нов проект. Въпреки това, не се разстройвай и оплаквай от обстоятелствата. Рано или късно ще реализираш своите идеи. Поставяй си реалистични цели и не подвеждай тези, които разчитат на теб. Колективната дейност от всякакъв вид в момента е малко вероятно да успее. Действай самостоятелно и не моли за помощ близки, приятели или роднини. Най-актуален ще бъде този съвет на 7-ми и 8-ми октомври, когато Луната е в знака Овен. Бъди креативен, спретни дома си, вземи си работа за вкъщи – недей да бездействаш, но и не занимавай никой със твоята работа.

ВОДОЛЕЙ 21.01 – 19.02

Не бъди егоист. Дари околните с радост и твоят собствен живот ще се изпълни с топлота и хармония. След 15-ти октомври настъпва подходящо време за големи покупки, инвестиции в различни проекти и откриване на собствен бизнес. Положението на планетите благоприятства бързото усвояване на информация и изучаването на чужди езици. Това е добър момент за присъединяване към клубове, сдружения, за активно участие в дейността на различни организации и общности. В новите отношения влизай като в непознат водоем - леко, бавно, стъпка по стъпка. Не позволявай твърде бързо да се разкриваш и в същото време следи за това интересът към теб да не угасне бързо.

РИБИ 20.02

Не обръщай внимание на критиките, слушай себе си и не се страхувай от грешки. Първата половина на месец октомври е малко вероятно да бъде спокойна за Рибите. Ще се уморяваш лесно и на този фон, дори незначителните събития ще придобиват мащабно значение. Старай се да се отнасяш към трудностите философски. Уверено следвай целите си и не обръщай внимание на тези, които не ти желаят успех.
До 23-ти октомври, няма да бъдеш лишен от вниманието на противоположния пол. Към теб ще има повишен интерес и ако поискаш ще можеш да започнеш нова романтична връзка. След указания ден Слънцето ще премине в знака Скорпион, след което нивото на твоята сексуална енергия ще спадне и за околните ще изглеждаш доста суховат, неспособен да покажеш чувствата си.

More Astro