Следва

Онлайн зареждане - Палта. 60 невероятно красиви екземпляра

Paris Fashion Week: Givenchy Пролет/Лято 2015

В един отдавна отминал миг, бележещ съвсем началните дни на Рикардо Тиши в Givenchy, името на...

All fashion преди 9 години

В един отдавна отминал миг, бележещ съвсем началните дни на Рикардо Тиши в Givenchy, името на скъпата френска марка все още не се асоциираше в главите ни на първо четене със суичъри, при това основно принтирани, както стана впоследствие.

Така се очертава да се случи и в следващия сезон. Защото за пролетта и лятото на 2015, Тиши реши, поне според това, което показа на парижкото ревю, да се върне към първоизточниците, към онези сложни, но страшно секси одежди, които дефинират най-съкровеното понятие за женственост, при това надмодерна и надвремева женственост.

На фона на всеобщото увлечение по бохемския шик на 70-те, което си разпространи и извън Милано, където сред италианските дизайнери това е направо епидемия, колекцията на Givenchy изглежда още по-необикновено. Почти изцяло черно-бяла, но не с меко рок-енд-рол звучене, а буквално рок, категорична, дори брутална и много секси - след няколко години на експерименти с блузони и street wear, които в последните години са наистина първата, да не кажем почти основна, асоциация с модната къща, Рикардо Тиши се връща към корените. Принтираните обемни блузи от дебело трико се сменят с черни рокли, неприличащи на класическите little black dress обаче, и кожени сака, щедро оголени на деколтето и обсипани с капси. Високите ботуши с отворени пръсти са перфектна двойка и с гладиаторските мини поли с широки пояси, и с въздушните блузи с графични десени от черно-бели райета, и с костюмите с разшити сака и повсеместни корсетни връзки, които видяхме за пръв път в есенната колекция на Dior, но да кажем, че тавтологията е случайна.



Веднага след шоуто Instagram се наводни със снимки от ревюто и многобройни препратки към "Game of Thrones": героините на новото, и по-точно, на добре забравеното старо Givenchy действително много приличат на персонажите от сериала. Но не, въпреки че сме сигурни, че Тиши поне веднъж е гледал Game of Thrones, вдъхновението му идва от другаде.

На първо място, от собствените му работи с десетилетна давност, после тиролските национални костюми и накрая старините пейнтбол автомати. Последните, впрочем, се загубват някъде в черно-белите плисета и агресията на металните пирони, монтирани в ботушите.




 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.