Следва

Стил урок на седмицата: Холивудски блясък в града

Ексклузивно: Йон Ломан, авторът на H&M Conscious Denim, премиерно във View Sofia

На 2 октомври излиза красивата и щадяща природата колекция на H&M Conscious Denim, за която...

All fashion преди 9 години

На 2 октомври, т.е. днес, излиза красивата и щадяща природата колекция на H&M Conscious Denim, за която вече ви споменахме, и която с повече от нетърпение очаквахме и по нашите магазини. Вече не броим оставащите часове, защото колекцията е тук. А ги брояхме до тази сутрин, защото, както може би сте забелязали, едва ли има друга тенденция за сезона, която да сме заобичали по-силно от денима. Conscious Denim колекцията включва всички най-фантастични модели, които можем да си представим, направо излезли от дънковото царство в най-любимите кройки. Ние лично с изгарящо нетърпение очакваме да обуем дългия гащеризон, който стана наш по-рано днес в магазина H&M на Витошка, точно в момента, в който Conscious Denim дебютира по света и у нас.

Вярваме, че и вашето внимание е фокусирано върху тази екологично-модна кауза и въплатилата я чудесна колекция, и като още един горещ тийзър, успоредно с премиерата, ви представяме екслузивно интервю на дизайнера на колекцията Йон Ломан, специално за View Sofia:

Йон Ломан

V.S.: Здравей, Йон. Много харесваме колекцията, поздравления! Интересно ни е да разберем, има ли и каква е разликата между обикновените деним платове и тези, които сте използвали за H&M Conscious колекцията? Има ли някакви особености, които да ги различават съществено?
Йон: Относно работата с платовете, трябваше да доразвием и дори да създадем нови такива, за да достигнем същото ниво на качество като другите ни платове. Например, рециклираните памучни влакна, които заради механичното раздробяване, на което са подложени, се получават с по-малка дължина от обикновено и ги смесваме със суров памук, за да добием желания плат. Но при обикновените деним платове, процесът изобщо не е толкова ограничаващ. Бих казал, че целият този сложен процес придава особен характер на плата. Когато обаче говорим за светли и меки платове, предизвикателството се увеличава значително. За да получим желания резултат, съчетаващ желанието ни за креативност и екологичност, използвахме и рециклиран, и органичен памук, както и други екологично целесъобразни платове. Но когато работим не само с органичен памук, а и с рециклиран полиестер, имаме пълната свобода за дизайн и изработка. Като цяло качеството на органичните памучни влакна дават възможност за изработка на какъвто плат желаем.



V.S.: Ти си моден човек, най-вдъхновяващото в тази толкова интересна, всеобхватна и нелесна тема?
Йон: Точно това, че обхваща голям брой хора. Такива от различни култури, възраст и размери. Всички те са свързани с модата и точно това е вдъхновяващото. Тя помага да се впишеш в дадена група, или пък наистина да се откроиш. Няма значение дали си фешъниста, или пък човек, който изобщо не обича да пазарува, дрехите са част от живота ти и това, което избираш, показва до голяма степен какъв си.

V.S.: Освен до отговорността към околната среда, което не бива да се подценява, разбира се, коя е следващата голяма крачка за H&M CD Collection за тази година?
Йон: Монохромна визия в тъмно синьо, както и наслояване на различни текстури в тонове на индигото.

V.S.: Кажи ни за дрехите с висока талия този сезон, още ли са must have?
Йон: Да, високата талия все още е изключително важна за сезона.



V.S.: Деним върху деним? За всеки?
Йон: Всъщност мисля, че повечето от нас биха могли да накарат визия като тази да заработи, но все пак се изисква малко кураж. Най-лесно за съчетание е, ако се купи от самото начало сет, който си пасва по цвят и нюанс.

V.S.: Твоят личен фаворит от колекцията?
Йон: Трудно ми е да избера, но много харесвам френското работническо яке от мъжката линия. Знам, че якето ще избледнее красиво с времето.



V.S.: Би ли ни споделил трите супер модерни нюанса деним, които определено трябва да пробваме тази есен?
Йон: Тъмни интензивни червени и сини нюанси, като тези от Conscious Denim колекцията. Деветдесетарски нюанси, леки и с пясъчна текстура. Идеални са за носене скъсени или навити. Синьо-черни. Тъмни тонове, които са между тези цветове. Перфектни са за skinny модели.











V.S.: Благодарим ти, Йон, беше удоволствие!
Йон: И за мен!

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 23 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.