Следва

Днес си купихме: Прозрачен пръстен; портмоне Versace; обувки Just Cavalli

Дизайнери за следене - Верена Шеперян

Верена Шеперян /Verena Schepperheyn/ е германка, която се дипломира като моден дизайнер в...

All fashion преди 9 години

Верена Шеперян /Verena Schepperheyn/ е германка, която се дипломира като моден дизайнер в Artez Fashion Masters в Aрнем (Холандия). Колекцията й мъжка мода, първа за нея след самостоятелното й излизане на фешън пазара, се нарича ‘All this in its place for now’, и e построена върху Wabi Sabi eстетиката. Wabi Sabi, това е японска житейска философия, според която всичко наоколо е само етап от цялостния процес, и че е наложително приемането и на неперфектното, непостоянното и непълното.

Изначалното вдъхновение за авторката за всичките й дизайни е вариантът, в който дрехите от собствения й гардероб заживяват нов живот, веднъж облечени на мъжко тяло. Документирайки работния процес, докато изработва отделните дрехи, тя избистря окончателно отделните етапи, които да покаже в колекцията си. A­-линията при силуетите е ключовият елемент, дрехите са тотално инспирирани от дамския гардероб, и съвсем нормално, в тази първа нейна самостоятелна проява виждаме силует, класически присъщ на западния дамски гардероб, нищо, че е предназначена за мъже.

Елементите в колекцията, плетивата, принтовете и бродериите показват отделните фази в процеса на разработване на тази нескромна, определено, колекция. Тя определено не завършва в една точка. Това е моментната снимка на един сериозен и дълъг процес, който ще се развива в бъдещето.



Работата на Верена е фокусирана върху деконструкцията и реинтерпретацията на традиционното западно облекло, което варира в строго фиксираната рамка на обичайното за модата. Детайли като ръчна бродерия и нашивки, манипулиране на текстила и принтовете, в комбинация със силни кройки и форми определят стила й на дизайн. С работата си тя реагира на новия имидж на мъжа в обществото.

Винаги ще открием връзка с класическия мъжки костюм или в спортното звучене на роклята, за да се запази мъжкото излъчване на носещия тази мода. Но чрез използването на формите, детайлите и кройките, обичайно приемани за дамски, тя постига един контрабаланс на мъжествеността и женствеността, за да стигне до идеята, че Модата няма връзка с границите или специфичните очаквания, изкуствено наложени на мъжките или женски индивидуалности.





























More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.