Владимир Каралеев за Daily METAL: Не искам дрехите ми да се вземат прекалено сериозно!

Лежерният разгово с невероятно талантливия дизайнер се провежда в студиото му близо до Lausitzer Platz, в сърцето на Кройцберг...

Винаги горди с постиженията на родните ни дизайнери, независимо от физическата локация на ателиетата им, решихме да споделим това прекрасно интервю на Владимир Каралеев за DAILY METAL по повод последната му колекция. Лежерният разговор с невероятно талантливия дизайнер се провежда в студиото му близо до Lausitzer Platz, в сърцето на Кройцберг.

ВЛАДИМИР КАРАЛЕЕВ се премества в Берлин, за да учи моден дизайн, когато е на 19. Още като тийнейджър се изправя срещу модния консерватизъм в София, като създава дрехи за себе си и своите приятели за техно партитата, които посещават тогава. Малко по-късно напуска страната, за да разгърне целия си потенциал в една държава и един град, които в онзи момент (2000 г.) тъкмо яхва гребена на вълната. 

Влади говори немски и това е съвсем естествения избор в живота му, който го изтрелва към върха. От тогава той не спира да създава колекции, които са едновременно елегантни и леко раздърпани, отнася се към модата с чувство за хумор и комбинира материи като неопрен и органза, успявайки да удържи всичко красиво и достъпно. 
 

D.M. Идваш в Берлин на 19 за да учиш мода. Кое те провокира за това решение, разкажи повече как се стигна до тук?
В.К. Учех в немско училище в България, от където съм, и знаех езика, така че да дойда в Берлин за мен беше лесна възможност. Образованието, което можех да получа в България в творческото поле нямаше да е толкова добро по онова време.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.