Следва

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Paris Fashion Week: Rochas Пролет/Лято 2015

Викторианските препратки също намират своето място по високите яки на романтичните дълги рокли...

All fashion преди 9 години

Alessandro Dell'Acqua неспирно и хипнотизиращо завладява подиумите с наистина интересните си колекции. След ревюто на брандa си No.21, очакванията към италианеца бяха, меко казано, огромни, но за наша радост успешно оправдани.

Имиджът на Rochas вече окончателно е сменен. Далече от прекалената женственост, леко клоняща дори и към натруфеност, характеризираща повечето от предишните колекции, тази за пролет/лято 2015 е всичко различно от познатото. Думи като наивно и беззащитно се запечатват в съзнанието ни, плътно подкрепяни от прозрачните материи. В колекцията присъстват два основни елемента - този на невинността, и вторият - на вечерния примамлив сексапил.

Без да има натрапващ се в очите ни контраст между внушенията, Dell'Acqua играе смело в моделите си. Цветовата гама е подбрано семпла за разлика от самите дрехи - беж, крем, бяло и черно. Освен диско елементите като златно ламе, присъства и друг значителен акцент, който, подобно на No.21 отново се съсредоточава върху обувките: те са смело златни, потрепващи при движение и задължително с чорапки, които пък са изрязани на петите. Викторианските препратки също намират своето място по високите яки на романтичните дълги рокли. А детайлът, който всъщност се оказва акцент, е коланът. Той е буквално по целия подиум - на талията, кръста и дори над гърдите и обиграно внася младежко лекомислие и в най-тежките визии.




 

More All fashion