Следва

През седмицата ще видим ОЩЕ...

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 06 - 12 откомври

ветовният шампион по бийтбокс Александър Деянов- SkilleR ще се развихри за своите почитатели и феновете на King Vanity Black в :PM CLUB на 9 октомври...

Events преди 9 години

Arctic Monkeys & Qotsa Tributes

Кога: 09 октомври, 22:00 часа
Къде: Club Terminal 1

Терминал 1 представя:

THE NIGHT OF THE TRIBUTES:

ARCTIC MONKEYS Tribute / by Jeremy?
QOTSA Tribute / by HOT Pistol Shrimp (UK) + Деян Драгиев-Даката, барабани (Babyface Clan, Panican Whyasker, Ревю)

Билети: 8 лева, в мрежата на Eventim.bg

 

SkilleR – “най-бързата уста на Изтока” с бийтбокс шоу в :PM CLUB

Кога: 09 октомври
Къде: :PM CLUB

Световният шампион по бийтбокс Александър Деянов- SkilleR ще се развихри за своите почитатели и феновете на King Vanity Black в :PM CLUB на 9 октомври. Родният талант ще гостува на най-актуалния нощен клуб в София, за да направи едно незабравимо парти и смае за пореден път с уникалните си умения зад микрофона. Покорил върховете на световната бийтбокс сцена и направил множество проекти с български и международни изпълнители, всяка поява на SkilleR пред публика е гаранция за взрив от емоции, гора от ръце във въздуха и десетки снимащи телефони, запечатващи шоуто. Човекът-оркестър умело ще съчетае широк спектър от стилове и неподражаеми звуци и инструменти, възпроизведени само от вокалите му, в взривяващ перформънс в четвъртък вечер. Зад пулта ще застанат DJ Stancho, DJ Ray Bon и хоста на вечерта – рапърът DEE.

SkilleR е познат като „най-бързата уста на Изтока” и след завоюването на шампионската титла за България (2007) и световната титла (2012), вече е представил таланта си из цял свят. Заедно с него, на сцената на King Vanity Black, градусите на настроението ще покачат отново професионалните танцьори Пламен Андреев – Пачо (The Hive) и Здравко Костадинов (Groovez). Със силният си заряд, динамика и клатещи бийтове, за втори път денс шоуто им обещава да вдигне на крака целия клуб.

Михаела Филева за първи път на сцената на София лайв клуб

Кога: 11 октомври, 23:00 часа
Къде:
София лайв клуб

На 11 октомври, само ден след официалното откриване на сезон 2014/15 в СОФИЯ ЛАЙВ КЛУБ, всички фенове на магнетичната млада изпълнителка Михаела Филева, ще имат възможността да бъдат до нея на една ръка разстояние. За първи път с лайв бандата си на най-добрата лайв сцена у нас, завладяващата певица ще взриви с танци и съвременни ритми публиката в столичния клуб.

Концертната програма на Михаела Филева Лайв Бенд ще бъде представена на сцената на СЛК тази събота, след като дебютира на Аполония Фест 2014. С Михаела ще свирят Филип Александров - пиано, Борислав Бояджиев - барабани, Васил Крумов - китара и Евден Димитров - бас.

За още по-ударното изпълнение по време на концерта ще допринесе и специалният гост за вечерта – БИЛИ ХЛАПЕТО. Двамата ще представят, както авторски парчета в разнообразни аранжименти, така и свои любими кавъри на известни съвременни хитове.

Вход:
билети могат да се закупят на място на цена от 10 лева!

Метрополитън опера пристига в България с прожекции на живо от Ню Йорк

Кога: 11 октомври, 11:50 часа
Къде: Cinema City

Сезон 2014/2015 на Метрополитън опера идва у нас с десет HD излъчвания на оперите “Макбет”, “Сватбата на Фигаро”, ”Кармен”, “Севилският бръснар”, “Нюрнбергските майстори певци”, “Веселата вдовица”, “Хофманови разкази”, “Йоланта / Замъкът на херцога Синята брада”, “Жената от езерото”, “Селска чест / Палячо”.

Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” скъсява разстоянието между българските любители на оперното изкуство и едни от неговите най-изявени таланти в света: диригенти, певци, музиканти, постановчици, сценографи, майстори на костюма, художници, хореографи, видео артисти. Проектът позволява на българската публика да се докосне до изключително високата класа и качество на едни от най-големите произведения на оперното изкуство, до съвсем скоро привилегия на малцина.

Силно начало ще постави „ Макбет” (Верди) на 11-ти октомври от 19:50. с участието на Анна Нетребко във вокално и драматично сложната роля на лейди Макбет. В известната постановка на Ейдриън Ноубъл от 2007 г., дирижирана от Фабио Луизи, участват още Желко Лучич в главната роля, Джоузеф Калея като Макдъф и Рене Папе в ролята на Банко.

Програмата за сезон 2014/15 може да следите тук>>

Вход: билетите са в продажба на каситe на Cinema София.

Изложба живопис, фотография, скулптура и видео на Иво Димчев

Кога: 27 септември - 27 ноември
Къде: Мозей

Познаваме го преди всичко покрай значимите проекти в областта на съвременния танц и театър, но този път Иво Димчев ще представи самостоятелна изложба, събрала на едно място скулптури, фотография и картини.

Експозицията е повече от интересна, тъй като с нея ще се отбележи и откриването на Мозей – нова галерия или ”голяма стая за неща с ускорена важност”, по думите на самия Димчев. Преди София, артистът е показвал свои работи в Брюксел, Виена, Хаселт (Белгия), Париж. Виенската галерия Konzett e представяла негови фотографии редом с произведения на Йозеф Бойс и Франц Вест, което само по себе си, казва много.

През седмицата ще видим ОЩЕ...

Изложби:

Copi's - специализирана изложба за рекламни и печатни комуникации

Кино:

„Мария и аз”

Фестивал:

Музикален фестивал Жълтите павета

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?