Следва

Кой спечели великолепна и висококачествена съкровищница за всичките си спестявания от NERI KARRA

Диетата на ViewSofia: Пресдиета (Abs)

Няколко килограма надолу, плосък корем и високо ниво ендорфин обещава режимът, който днес избрахме да ти споделим...

Health преди 9 години

Какво по-хубаво от това да влезеш в есента в по-добра форма от всеки друг. Няколко килограма надолу, плосък корем и високо ниво ендорфин обещава режимът, който днес избрахме да ти споделим.

А ето и основните му принципи.
Това е шест седмичен режим на хранене, включваш по 6 хранения на ден. Не броиш калории, само гледаш да не прекаляваш с размерa на порциите. Диетата включва основно 12 храни, които набавят необходимите витамини, минерали и фибри, с ниско съдърание на мазнини са и задължително трябва да бъдат включени в ежедневното меню. Всички останали продукти са забранени.

Режимът включва три основни хранения на ден – закуска, обяд и вечеря и още три малки закуски между тях (първата - два часа преди обяд, втората - два часа преди вечеря и последната - два часа след вечеря). Условието е всеки път, когато човек се храни да комбинира поне две от т.нар. "суперхрани".

Разбира се, за наистина зашеметяващи и, по-важното, трайни резултати хранителният режим трябва да бъде съчетан и с подходящите упражнения. Достатъчно е 3-4 пъти седмично по 20 минути да се правят коремни упражнения, за да е наистина впечатляващ ефекта на 6-тата седмица.

Какво да хапваш:

Бадеми и ядки - бадемите са едни от най-добрите източници на алфа-токоферол витамин E – това е формата, която се усвоява най добре от тялото. Витамин Е е мощен антиоксидант, който спомага за неутрализирането на свободните радикали.

Бобови растения – изборът е голям, а важното е, че всички бобови растения са богати на протеини, фибри и желязо – все хранителни вещества от решаващо значение за изграждането на мускулите и загубата на тегло.

Спанак и други зелени растения – имат високо съдържание на витамини, включително A, C и K, фолиева киселина, бета-каротин, минерали като калций и магнезий и антиоксиданти.

Млечни продукти – задължително включи в диетата си нискомаслено кисело мляко и сирене.

Овесени ядки – можеш да ги хапваш за закуска или преди тренировка, за да ти дадат сила или пък след вечеря и ще си сита до сутринта. Овесените ядки съдържат разтворими фибри, което означава, че тя привлича течности и остава в стомаха по-дълго от неразтворимите фибри (като зеленчуците). Смята се, че разтворимите фибри намаляват холестерола в кръвта.

Яйца – протеинът, който се намира в тях е с най-висока биологична стойност. С други думи, протеинът в яйцата е по-ефективен за изграждането на мускулите от протеина в други източници, дори от този в млякото и говеждото месо. Яйцата също съдържат витамин B12, който е необходим за разграждането на мазнините.

Пуешко и бяло месо – пуешките гърди са добър източник на протеин и витамин В6.

Фъстъчено масло – да, то има своите недостатъци, като високото съдържание на калории, но освен това е пълно с тези мононенаситени мазнини, които могат да увеличат производството на тестостерон в тялото и да помогнат на мускулите да растат, докато мазнините се топят.

Зехтин – да, сигурно ще скръстиш ръце и ще направиш физиономия, но ще е по-добре, ако го добавиш към салатата си.

Пълнозърнести храни – няма как, тялото ти има нужда от въглехидрати. Важното е да избираш тези, които се усвояват най-бавно.

Малини и горски плодове – те са много силен антиоксидант, също така съдържат съединения които помагат на организма да се бори със сърдечни проблеми. В една чаша малини се съдържат 6 грама фибри и повече от половината от препоръчителната дневна доза витамин C.

Протеин – можеш да добавиш към храненето си допълнително протеин на прах например. Така си набавяш протеин без излишни калории.


 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.