Малки разговори на големи теми: Родителски срещи в бар

С неформални срещи в бар между родители, учители и психолози стартира националната кампания на Перно Рикар България срещу употребата на алкохол от деца “Училище за родители: родителски срещи в бар”...

С неформални срещи в бар между родители, учители и психолози стартира националната кампания на Перно Рикар България срещу употребата на алкохол от деца “Училище за родители: родителски срещи в бар”.

Как и кога да заговорим за алкохола? Как да започнем темата за отговорната консумация пред нашите деца, без да изпаднем в крайности и пълно отрицание? Как да развием самочувствието им, така че да не се поддават на вредни влияния? – тези и много други въпроси вълнуват всеки родител, който търси най-добрия подход към детето, което расте.

Училище за родители: родителски срещи в бар е кампания на компанията Перно Рикар България, създадена да разгледа проблема с ранната употреба на алкохол чрез разговор в неформална среда между родители, учители и психолози на деца в 4-ти и 5-ти клас. Кампанията стартира през пролетта на 2014 г. с първата родителска среща в 6-то ОУ “Граф Х. П. Игнатиев” (София) и създаването на информационни материали - Наръчник на учителя и Наръчник на родителя “Малки разговори на големи теми”, за текста и посланието на които помогнаха журналистът Драго Симеонов, баща на две деца, учителят Емил Джасим и психологът в асоциация “Родители” Яна Алексиева.

Партньор на кампанията е Агенцията за закрила на детето, чиито психолози ще се включват в родителските срещи.

Платформата на Перно Рикар България Училище за родители е създадена през 2013 г. и първоначално провежда интерактивни беседи с родители и психотерапевтите Виргиния Захариева, Мадлен Алгафари и Петър Кралев. С лансирането на платформата в нейните срещи се включват публични личности като Йордан Йовчев, Параскева Джукелова, Мая Бежанска.


Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.