Следва

Спечели изкусителния CK one RED EDITION

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

Той е считан за баща на фентъзи жанра. Любимец сред милиони хора, неговите книги се четат и обичат и до днес...

Celebrities преди 9 години

Той е считан за баща на фентъзи жанра. Любимец сред милиони хора, книгите му се четат и обичат и до днес. Негов роман се определя от читателите за една от най-силните и завладяващи книги, писани някога. И ако все още не се сещате кой е той, вижте какво казва за себе си: "Аз всъщност съм хобит, във всичко освен ръста. Обичам градини, дървета, земеделски земи. Пуша лула и харесвам хубавата, прясна храна. Презирам френската кухня и се осмелявам, в тези тъпи времена, да нося жилетка с орнаменти. Привързан съм към гъбите, имам простовато чувство за хумор, което уморява моите критици. Лягам си късно и ставам късно. Не пътувам много”.

Да, това е великият Джон Роналд Руел Толкин. Властелинът на перото, който умее да накара въображението ни да работи така, че да забравим за реалността. Правим го днес, като си припомняме няколко цитата от британския писател, за едно силно и вдъхновяващо начало на седмицата.

"Нямам съвети за ония, що се отчайват. Ала съвет мога да дам и да ти изрека ясни слова. Ще ги изслушаш ли? Те не са за всяко ухо. Моля те да излезеш на прага си и да погледнеш надалеч. Предълго си седял в сенките, заслушан в лъжовни истории и неверни съвети".

"Една мечта е по-силна и от хиляди реалности".

"Не опира толкова до силата на тялото, силата на духа е по-важна".

"Не всяко злато сияе, не всеки скиталец е враг, здрав старец не вехне. До края, не жари слана корен як. Ще лумне пак пламък изгаснал, над сянката — лъч засиял, строшеният меч ще зарасне, сваленият пак ще е крал".

 

"Безверен е този, който казва сбогом, когато пътят стане мрачен."

"- Но откъде да намеря смелост? - запита Фродо. - Тя ми е най-нужна.
- Смелостта понякога се намира на невероятни места - каза Гилдор. - Надявай се!"

 

"Няма да кажа: „Не плачи“, защото не всички сълзи са причинени от зло".

More from View Sofia

Летопис на смутното време: Ивелина Чоева

Interviews преди 4 години

"Летопис на смутното време", като романа на Вера Мутафчиева, е една поредица, която цели да систематизира настроенията в това особено, смутно време, в което се намираме в момента. Тук ще видите и прочетете посланията на прекрасни хора, на чиято емоционалност разчитаме и в чиито усещания вярваме; ще ни споделят как усещат момента, как си представят, че ще минем през него, какво е най-важното, кои са устоите, какво препоръчват, как виждат нещата след ступора. Какво ще се промени, какво трябваше да се промени, кои са позитивите в тази непреживявана от никой съвременник ситуация. Нека си дадем надежда и да структурираме заедно проблема така, че да излезем от това по-устойчиви и по-мислещи, по-съчувстващи и по-смирени!

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.