Как да си направим домашен ароматизатор

За да си направим собствен натурален ароматизатор, се нуждаем от няколко съставки, които често всеки от нас има в дома си...

За да си направим собствен натурален ароматизатор, се нуждаем от няколко съставки, които често всеки от нас има в дома си.

Ето и какво ни е необходимо:
Взимаме 2 чаши сода бикарбонат, 1-2 чаши дестилирана или преварена вода и любимото си етерично масло. Подготвяме си също така и формичка за лед или нещо, което можем да изпозвме за тази цел.

 

Приготвяме смес от 1/2 чаша вода, към която добавяме 3-4 капки етерично масло. Така приготвената ароматизирана вода добавяме към содата, като разбъркваме добре и постепенно добавим още вода, докато се получи гъста смес.

 Накрая разпределяме сместа във формата и я оставяме да изсъхне в продължение на около 48 часа. Готовите ароматни формички може да съхраняваме в стъклен съд с капак, който може да отваряме при нужда.

Какви етерични масла да използваме зависи главно от личните ни предпочитания, но е добре да знаем, че за неутрализиране на неприятни миризми, чудесна работа вършат цитрусовите етерични масла. За дезинфекция на въздуха е много подходящо масло от чаено дърво, а по време на сезонните настинки, може да използваме такива от евкалипт и бор.

Коментари: 2

B
bela3 (2014/10/12 / 05:34)
Задължително ще го пробвам, благодаря!
E
elivasileva (2014/10/08 / 14:55)
3-4 капки етерично масло от лавандула, разтворено във вода, затопляно от чаена свещ :))))

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.