Следва

Фермерски пазари фест в София

Как да си направим домашен ароматизатор

За да си направим собствен натурален ароматизатор, се нуждаем от няколко съставки, които често всеки от нас има в дома си...

All About Life преди 9 години

За да си направим собствен натурален ароматизатор, се нуждаем от няколко съставки, които често всеки от нас има в дома си.

Ето и какво ни е необходимо:
Взимаме 2 чаши сода бикарбонат, 1-2 чаши дестилирана или преварена вода и любимото си етерично масло. Подготвяме си също така и формичка за лед или нещо, което можем да изпозвме за тази цел.

 

Приготвяме смес от 1/2 чаша вода, към която добавяме 3-4 капки етерично масло. Така приготвената ароматизирана вода добавяме към содата, като разбъркваме добре и постепенно добавим още вода, докато се получи гъста смес.

 Накрая разпределяме сместа във формата и я оставяме да изсъхне в продължение на около 48 часа. Готовите ароматни формички може да съхраняваме в стъклен съд с капак, който може да отваряме при нужда.

Какви етерични масла да използваме зависи главно от личните ни предпочитания, но е добре да знаем, че за неутрализиране на неприятни миризми, чудесна работа вършат цитрусовите етерични масла. За дезинфекция на въздуха е много подходящо масло от чаено дърво, а по време на сезонните настинки, може да използваме такива от евкалипт и бор.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.