Следва

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

Дженифър Лоурънс пред Vanity Fair: Бях сексуално експлоатирана!

Дженифър Лоурънс проговаря за първи път след скандала с откраднатите голи снимки. Звездата е на корицата на ноемврийския брой на Vanity Fair и пред тях за първи разкрива позицията си за случилото се...

People of art преди 9 години

Дженифър Лоурънс проговаря за първи път след скандала с откраднатите голи снимки. Звездата е на корицата на ноемврийския брой на Vanity Fair и пред тях за първи разкрива позицията си за случилото се.

В интервюто Дженифър признава, че когато снимките са излезли дори е обмисляла да пусне изявление, в което да се извини, докато не осъзнава че: „Няма за какво да се извинявам. Бях в страхотна, здрава връзка за четири години. В момента бяхме на голямо разстояние един от друг и или приятелят ти ще гледа порно, или ще гледа теб”, казва звездата и допълва: „Когато снимките излязоха бях уплашена, не знаех как ще повлияе това на моята кариера. Само защото съм публична личност, само защото съм актриса не означава, че съм искала това. Това е моето тяло и изборът трябва да бъде мой, а фактът, че това не беше мой избор е абсолютно отвратителен. Дори не мога да повярвам, че живеем в такъв свят.”

 

След случилото се Лоуренс се занимава с проверка на легитимността на сайтове като Reddit и подобни, които допускат качването на такива снимки. Носителката на Оскар настоява законът да бъде променен. „Това не е скандал. Това е сексуално престъпление. Това е сексуално нарушение. Законът трябва да бъде променен и ние трябва да се променим. Тези сайтове са отговорни за това, само защото някой може да бъде сексуално експлоатиран не означава че първата мисъл, която минава през главите на такива хора трябва да бъде – как да изкарат пари от това. Не го разбирам. Не мога да си представя да бъда до такава степен лишена от човечност. Да бъда толкова лекомислена и невнимателна.”

Дженифър също така не оправдава и хората, които просто гледат снимките и казва: „Всички, които гледат тези снимки извършват сексуално посегателство и трябва да се срамуват.”

И тoва е, сигурни сме, само една малка част от вкичко, което Дженифър казва по повод хакерската атака, чрез която бяха откраднати личните й снимки от iCloud. 

Посегателството върху личните данни продължава и от началото на седмицата в интернет вече се върти нова - четвърта порция голи фотографии на знаменитости. Между тях можем да видим имената на Риана, Ким Кардашиян, Кара Делевин, Кейт Босуърт, Кейт Ъптан и др.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра