Следва

Аудиоизложба "Саундтракът на София" представя звуците на града

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

National Geographic Channel представя предизвикателна нова поредица – "Наркотици ООД" – която дава цялостен поглед върху най-често използваните наркотици...

Events преди 9 години

Футбол: Манчестър Юнайтед - Евертън, мач от английската Висша Лига

Nova Sport, 08 октомври, 21:45 часа

"Дискавъри: ""Библейски загадки: Книгата "Изход"

БНТ2, 08 октомври, 22:00 часа

Интересни факти и загадки от Библията ще разкрие трисерийна поредица, която стартира по БНТ 2. Първият епизод от минисериала на „Дискавъри“ - „Библейски загадки: Книгата Изход“, зрителите ще видят тази сряда (8 октомври), от 22:00 часа.
Поредицата търси обяснение на големите бедствия в историята на човечеството, описани в свещената книга: каква е истината за чумата, потопа, разделянето на Червено море и кой е Моисей? Дали Содом и Гомор са унищожени от паднал астероид или от нещо друго?
Зрителите ще чуят интересни хипотези от учените, според които големите катаклизми, описани в Библията, са естествени процеси в историята на Земята – супервулкани, астероидни сблъсъци, глобално затопляне, топене на ледовете. Случвали са се в миналото и ще се случват и днес. Според тях тези ранни бедствия са описвани от човека във фолклорни легенди, митове и дори в Библията. С археологически разкопки, медицински анализи и компютърно моделиране експертите проверяват хипотезите, за да обяснят как и защо тези събития са се случвали.

Премиера Наркотици ООД: Луди по Моли

National Geographic, 09 откомври, 21:55 часа

National Geographic Channel представя предизвикателна нова поредица – "Наркотици ООД" – която дава цялостен поглед върху най-често използваните наркотици: кокаин, метамфетамин, хероин и марихуана. Всеки епизод е комбинация от по-обща информация и контекст и личната гледна точка на трафиканти, дилъри, наркомани, представители на закона и медицински работници, които ще те отведат до самата сърцевина на този доходоносен бизнес. Епизодите проследяват производствения цикъл на всеки от наркотиците, разпространението му в обществото и действието му върху човешкото тяло.

Кения: Кулинарно приключение

24 Kitchen, 10 октомври, 16:20 часа

Какво знаете за африканската кухня и колко е известна тя в Европа? Предлагаме ви да станете част от едно екзотично пътуване в Кения с водещия Киран Джетуа. Той е майстор-готвач, родом от Кения, но изучавал кулинарното изкуство в множество страни по света.

Кения никога не се е славела със своята кухня, но въпреки това има множество невероятно свежи, екологично чисти продукти, които все още се отглеждат и берат по традиционен начин. В предаването Киран кръстосва Кения надлъж и нашир, за да открие редки и високо ценени продукти и така среща хора от различни племена и разкрива пейзажи от върховете на планина Кения до архипелага Ламу.

Пряко: Световно първенство по волейбол за жени: четвъртфинал

Film Plus, 10 октомври, 21:00 часа

"Монахини под прикритие", криминална комедия, Великобритания, 1990

Cinemax, 11 октомври, 18:15 часа

Чарли и Брайън са искрени приятели, които работят по неволя като престъпници в бандата на господин Кейси. Работата им е уморителна и често пълна с предизвикателства, но един ден получават тежката задача да откраднат пари от трафика на наркотици, който върти китайската банда в Лондон. В тази си задача двамата приятели съзират възможност за себеизява и решават да откраднат парите за себе си, като бъдещ пенсионен фонд. Междувременно Брайън се влюбва в изключително късогледата сервитьорка Вяра, която в отговор на чувствата му се замесва с Брайън и Чарли в абсурдната ситуация да бъдат преследвани от две бандитски банди, полиция, роднини и монахините от един метох.

Черни операции

Viasat Explore, 11 октомври, 00:00 часа

Вторият сезон на Черни операции е с още по-скандални разкрития в 8 серии. Настоящата поредица разказва невероятните истории на световните елитни специални сили и включва възстановки с бързо развиващо се действие, преплитащи се с архивни кадри на специалните сили по време на акция и интервюта с много от тези, които са взели участие в реални мисии. Независимо дали става дума за справяне с безмилостни врагове или с обсесивни терористи, тези високо рискови стратегии изискват експертния опит на военни части като Специалната военновъздушна служба (SAS), Морските тюлени и 10-та група на специалните части (10th SFG(A). От пълното унищожаване на таен ядрен реактор до опасните и разрушителни преследвания на безмилостни военни диктатори, тази поредица ще разкрие вътрешна информация за някои от най-драматичните събития в най-новата история.

Формула 1 - Сочи

БНТ2, 12 октомври, 16:30 студио, 17:00 часа старт

Какво се крие в кървавото езеро?

Animal Planet, 12 октомври, 22:00 часа

В месеца на чудовищата по Animal planet ще видим истински чудовища, първото от които е ужасяващото и страховито създание кръвосмучещата минога от „Какво се крие в кървавото езеро?“. След като изяждат цялата популация риби, хилядите гладни миноги започват да нападат жителите на тихото крайбрежно градче, които с всички сили се борят за живота си.

 

Панаир на суетата, Великобритания / САЩ / Индия, комедийна драма, 2004 г.

TV 1000, 13 октомври, 21:00 часа

Красива, забавна, страстна, и пресметлива, Беки Шарп е дъщеря на гладуващ английски художник и френска хористка. Беки остава сираче в ранна възраст, но дори и като дете тя копнее за по-бляскав живот от този, който нейното наследствено право ? обещава. Когато напуска Академията на мис Пинкертон в Чизик, Беки решава да завладее английското общество с всички възможни средства. Тя използва цялата си съобразителност, хитрост и сексуалност, докато си проправя път нагоре във висшето общество през първата четвърт на 19 век...

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?