Следва

Какво да НЕ пропускаме: Илюстрирана история на бельото от 18-ти век до днес

Пет съвета за начинаещи дизайнери от Лулу Кенеди

Преди петнадесет години евтини помещения под наем и големи складови площи в Източен Лондон привличат вълна от млади креативни творци...

All fashion преди 9 години

Преди петнадесет години евтини помещения под наем и големи складови площи в Източен Лондон привличат вълна от млади креативни творци, които правят така, че с днешна дата мястото да се превърне в истински културен център и развъдник на дизайнерски таланти.

В основата на тази трансформацията е Лулу Кенеди. Нейната нестопанска организация Fashion East изиграва основна роля в израстването на някои от най-обещаващите млади модни дизайнери в района, като JW Anderson, Роксанда Илинчич и Джонатан Саундърс, а инициативата й привлича спонсорства от Topshop и Greater London, които с удоволствие избират да предоставят на избраните таланти покровителство, стипендия, както и място и производствени ресурси, за да организират собствено модно шоу на London Fashion Week. Така "феята-кръстница" на модата, както я наричат някои, създава репутация на Източен Лондон като на световен център за израстване на млади таланти с перспективно бъдеще и комерсиална възможност.

Малко преди да презентира собствената си марка, Lulu & Co, по график на London Fashion Week, Лулу споделя пред The Business of Fashion своите съвети за начинаещи модни дизайнери. Ето ги и тях >>>

Научи се на многофункционалност!

Едно е да се направи дизайн на колекция и с помощта на организация като Fashion East да се представи на подиума, но съвсем друго е наистина това да навлезе и да се придвижи напред в бизнеса. Това означава, че трябва да имаш много различни задачи и роли за изпълнение. В един момент трябва да си лицето на марката, а в друг ще ти се налага да работиш зад кулисите на търговската сцена, да следиш финансовите отчети и да правиш бизнес планове за инвеститорите, материя, която едва ли някой ти е предал в дизайнерския колеж.

Прегърни мотото: "Направи си сам"!

Казваме на нашите дизайнери, че е добре да си бъдат сами PR в продължение на няколко сезона, докато не видят какво изисква това, какъв трябва да бъде стилът на езика и как въздействат списанията, защото няма друг начин, те да оценят работата на това звено. 

Има PR имена, които те могат да си позволят, но важното е да изчакат, докато шансът не ги срещне с правилните. Междувременно управлението на всички тези неща е велико обучение. Мисля, че днешното поколение притежава прекрасна възможност да се справи само с това, защото със сигурност всеки един прохождащ дизайнер има поне един приятел, който да може да направи евтин уебсайт и евентуално талантът да рекламира продуктите си чрез него.




Вземи доза "реалност на дребно"!

Насърчавам дизайнерите да посетят магазините и да видят как са изложени техните продукти. Като начинаещ млад дизайнер можеш да се запиташ: "Как е възможно моето яке да струва повече от марковото на някой известен дизайнер? Трябва ли да прегледам своето ценообразуване или това дяволски скъпо яке наистина ще накара хората да похарчат 1000 долара. В действителност зависи от индивидуалния избор на дизайнера как ще представи своя продукт, но доза от реалността на дребно е винаги за добро.

Част от това проучване може да бъде направено, докато разглеждаш и онлайн магазините. Но останалата част просто ще се случи при продажба, когато отидете в Париж и се разхождате из салоните. Нищо не може да го изрази по-ясно от следната ситуация: купувачът седи срещу вас и разглежда вашата модна линия от дрехи. Накрая ви казва: „Това е добро, затова искам да си го купя, но не мога, тъй като цената не ми позволява."

Мисли в дългосрочен план

Когато става въпрос за дистрибуция, избери подход в дългосрочен план. Къде виждаш мястото на своята марка през следващите няколко години? Това е голям проблем, който не може да оставиш за решаване в бъдещето. Можеш да се радваш на много внимание и да имаш уникален продукт, следователно да си в позиция, в която се доближаваш до конкуренцията, и трябва да подходиш стратегически затова с кого искаш да работиш.

„Трябва ли да влизам в този магазин? Защото, ако не го направя, аз никога повече няма да вляза в този магазин.” - това не е необичайно дилема. Нужно е да имаш стратегия и списък на магазините, в които искаш да се позиционираш.

Никога не се страхувай да промениш посоката!

Съзнанието ти трябва да бъде отворено за нови идеи, но въпреки това остани здраво стъпил на земята, Мисля, че е добре за хората да минават през няколко промени и да намерят това, което работи най-добре за тях. Някои дизайнери могат да бъдат действително по-щастливи като стилисти или учители. Мога да се сетя за хора, които са преминали през нашата система, които наистина са я разнообразили, но все още се наслаждават на това, което правят творчески, без стреса на управлението на своя собствена марка.

Не смятам, че промяната е нещо лошо. Всеки желае да изпитва удоволствие от това, което прави и, ако един ден откриеш, че то не е за теб, тогава или го приемаш и създаваш екип около себе си, който те поддържа, или се отказваш и започваш да правиш нещо друго. И вероятно ще е по-добре да направиш това час по-скоро, отколкото да продължаваш да се чувстваш нещастен. 

 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.