Следва

Петъчна доза секс: Луи Гарел

Екскузивно: Lancôme Grandiose Mascara и тайните на топ-гримьора на марката Ивана Лисак

Lancôme представи новата си революционна спирала Grandiose Mascara и на...

Други преди 9 години

Lancôme представи новата си революционна спирала Grandiose Mascara и на българския пазар. Спиралата е с невиждана досега дръжка тип „лебедова шия”, и, когато я видяхме, нямаше как да не се зачудим – как никой не се е сетил досега? Формата на дръжката е вдъхновена от естествените извивки на лицето. Проектирана така, че да ти бъде еднакво удобно да я слагаш на дясното или лявото око, независимо с коя ръка работиш. Резултатът е перфектно оформени, обемни и дълги мигли, постигнати без усилие. И в допълнение наистина, ама наистина наситено черни пигменти. Какво да кажем, просто грандиозно! Като оставим на страна самата спирала, дизайнът на опаковката е същинско бижу, което всяко момиче би искало да притежава.

Международният гримьор на Lancôme Ивана Лисак беше тук, в София, много близо до нашата редакция, за да ни демонстрира нагледно ползите на новото откритие на Lancôme и, да си признаем, наистина успя да ни убеди, че си заслужава да се откажем от скучната права четка и да дадем шанс на „лебедовата шия” на Grandiose.

След представянето, единствено ние имахме възможостта да си поговорим с Ивана за красотата, грима и още много интересни теми. Заслужава си да прочетеш това интервю - има какво да научиш!



V.S: От своя личен опит би ли споделила три причини защо да пробваме точно Lancôme Grandiose?
Ивана:
Само три?! (смее се) Наистина, има нещо в тази дръжка, тип „лебедова шия”, което прави спиралата супер лесна за използване. Няма значение дали тепърва започвате да слагате спирала или използвате от години, сигурна съм, че ще направи живота ни по-лесен и ще сме по-бързи сутрин, а знаем колко сме стресирани, и че все не ни стига времето. Също така наситено черният пигмент е винаги добра идея. А тази четка, която е наистина малка, е невероятна - дори да имаш къси мигли тя ще ти даде дължина и обем без да ги слепва. Хубаво е да имаш всичко това само в една спирала.

V.S: Пенелопе Круз отново е лице на кампанията и изглежда невероятно. Това ли е горещата зимна визия -  подчертани очи, наситени мигли и устни в неутрален цвят?
Ивана:
Да, както винаги през есента (смее се). Всъщност няма големи нови тенденции в грима за този сезон. Единственото, което ме впечатли са тези големи, наистина големи черни мигли. Мисля си, че визията на Туиги се завръща. Така че, определено имате нужда от Grandiose за да постигнете този ефект.



V.S: Изглеждаш невероятно, би ли ни споделила как се грижиш за кожата си?
Ивана:
Използвам много продукти, които се грижат за кожата. Аз съм гримьор, така че очевидно съм влюбена в гримовете, но освен това съм пристрастена към грижата за кожата и това наистина  е моя страст. Дори и да не работех това, което работя, пак щях да съм много стриктна към грижата за лицето си. Започвам с Lancome Genifique, след това нанасям DreamTone и отгоре слагам L’Éxtrait, този наистина невероятен крем от Lancôme. Около очите Genifique eye pearl и след всичко това крем L’Éxtrait за околоочен контур. Всъщност е доста тежък ритуалът, който ме запазва да изглеждам толкова млада (смее се).



V.S: Ще ни дадеш ли съвет за бърз, петминутен грим за сутрините преди работа?
Ивана:
Разбира се, много съм добра в това. Няколко капки основа. Обикновено я слагам на върха на пръстите си и бързо ги разтривам. за да я затопля. После я нанасям под формата на кръст през лицето си, едно движение вертикално през Т-зоната и едно хоризонтално през носа, след това просто я разнасям върху лицето и това ми отнема около десет секунди, но изглежда невероятно, дори и днес направих същото. Винаги използвам спирала, а ако имам малко повече време, с пръсти нанасям сенки в неутрални нюанси. Задължително нанасям нещо малко на веждите, защото веждите са важни. Можеш да имаш най-невероятният грим, но ако веждите ти не са оформени, а небрежни, просто не изглежда елегантно. Винаги обръщам внимание на веждите, най-малкото трябва да се срешат. Може да добавите руж и със сигурност в чантата ви се намира поне един гланц за устни, който може да си сложите. И това със сигурност не би отнело повече от пет до десет минути.

V.S: Ако можеш да вземеш с теб само един козметичен продукт това ще е...?
Ивана:
О, това е доста труден въпрос.... Genifique (смее се)! Влюбена съм в Genifique и не го крия. Но в момента бих избрала Grandiose. Сериозно, не защото е нова, а наистина съм толкова влюбена в тази спирала. Трябва да кажа, че първата ми спирала, когато бях на четиринадесет, беше Definicils. Използвах тази спирала с години, пробвала съм и различни други продукти, които са били добри или невероятни, но винаги съм се връщала към нея. Сега обаче Definicils наистина има конкурент за първи път в живота ми.

V.S: Как мислиш се е променила козметичната индустрия през годините?
Ивана:
Винаги говоря от позицията на Lancôme, защото работя за тях от дванадесет години. А това е много време, и за това знам колко много ние сме се променили. Преди дванадесет години хората идваха на щанда или при гримьор и ние им казвахме как трябва да изглеждат. Имаше продукти и колекции, които задължително трябва да имате защото така трябва да изглеждате. Разликата сега е, че ние слушаме вас. Ние имаме всички тези невероятни продукти, но те са съгласувани с вашите нужди и желания. Мисля, че сме станали по-щедри.



V.S: Имаш ли лоши за красотата навици?
Ивана:
Всъщност не, нямам. Чистя си грима редовно, което ако не правите всъщност е най-лошото нещо за кожата. Като цяло съм много стриктна в това отношение. Опитвам се да се сетя за нещо, което да ти кажа, но наистина нямам. Маниак съм на тази тема (смее се).

V.S: Какво е красотата за теб?
Ивана:
 Красотата е щастието, категорично, защото когато сме щастливи очите ни блестят. И няма нищо на света, което може да имитира това.

V.S: Лично теб, какво те вдъхновява да правиш това, което правиш?
Ивана:
Вдъхновявам се от хората, наистина. Заради професията си се срещам с толкова много жени и смятам, че ние сме невероятни, повечето жени не го осъзнават. Определено се вдъхновявам от това. Също така живея близо до света, разхождам се дълго с моите кучета и цветовете, които виждам ми въздействат силно. Винаги следвам цветовете. Това може би са двете неща, който ме зареждат най-много.



V.S: Твоят трик за връщане на самочувствието...
Ивана:
Просто се погледнете в огледалото и проведете един хубав дълъг разговор със себе си. Повечето жени, който познавам обаче, когато се погледнат в огледалото се концентрират върху недостатъците си. Наскоро срещнах една жена и всичко се въртеше около един малък детайл, който тя не харесваше, въпреки, че тя беше красива. Моят съвет е да се концентрирате върху това, което е красиво у вас. Не се старайте да криете нещата, които не харесвате, а работете, за да извадите на показ красивото. Това наистина ми връща самочувствието, настина го правя когато се чувствам зле. Поглеждам се в огледалото и си казвам – окей, наистина харесвам веждите си, цветът на очите ми... доста ми харесва, всъщност формата на очите ми никак не е лоша. Също така харесвам носа и формата на устните си. Така не мисля за белезите от акне, които имам, или за бръчките, които са започнали да се появяват. Остарявам, това е нормално.



V.S: Любимият ти парфюм?
Ивана:
(Смее се)...Направо съм обсебена! Трябва да пробвате Absolue, това е нещо абсолютно ново, концентрацията е 33%. Това е по-силно от чист парфюм. Достатъчно е само едно пръсване.

V.S: Един съвет за зимата, но златен?
Ивана:
Стойте далеч от прекалено хидратиращи продукти! Защото ако използвате нещо, което е с висока концентрация на вода върху лицето си, то всъщност замръзва от ниските температури. И това сериозно уврежда повърхността на кожата, така че бъдете внимателни с това. Също съветвам всички жени през зимата да използват основи, защото в тях има масла, не тежки масла, но все пак няма начин да има основа без масло и то защитава кожата. Това е като носенето на шал, наистина предпазва лицето.

V.S: Благодарим ти много за приятния разговор!
Ивана:
И аз ви благодаря.

More from View Sofia

More Други