Следва

Втори годишни филмови награди Jameson Златна Бленда. Да гласуваме!

Аудиоизложба "Саундтракът на София" представя звуците на града

София може да звучи по много начини...

Events преди 9 години

София може да звучи по много начини. Може да звучи като деца, които тичат из Борисовата градина, като разговор на фонтаните пред Народния театър или като два разминаващи се трамвая. А случва ли Ви се понякога да спрете, ей така, без причина, просто за да послушате за миг как звучи градът около Вас?

Вдъхновени от историите, които градските звуци разказват и следвайки мотото „Моят град. Моето пространство. Моята музика.“ от Philips CitiScape решиха да поспрат и да послушат. Защото музиката променя целия свят около нас и защото тези градски звуци не са просто шум – те са саундтракът на филма, в който участваме всеки ден.

За да уловят пълнокръвния ритъм на този градски живот, Philips CitiScape стартирахa проекта „Саундтракът на София“ – уникална инициатива, чиято цел е да преоткрие звуците на градската среда и нейните обитатели, записвайки звуци от различни места в София, които след това да се превърнат в аудио картини. Създателите на първата аудиоизложба в България са едни от най-добрите - Бат Венци от Ъпсурт, певицата Рут Колева, Мартен Роберто и SAVA от Camp Sessions.

В продължение на няколко седмици музикантите „слушаха“ София и оборудвани със специална техника записваха саундтрака на улиците. Пречупвайки градския шум през собствената си артистичност, те подбраха най-характерните за различните софийски райони звуци, създавайки уникални по рода си „картини“ за първата в България аудиоизложба, която от днес до 14 октомври ще бъде отворена безплатно за гражданите в Централната Софийска Баня от 17:00 до 21:00 ч. в делнични и 12:00 до 21:00 ч. в почивните дни.



Снощи на специално събитие по откриването на първата в България аудиоизложба четиримата артисти обявиха, че всеки от тях ще включи звуците от града в 2 свои авторски парчета, които ще бъдат представени на малки улични партита във различните градски части. Освен собствените си записи, музикантите ще приемат и предложения за градски звуци от жителите на София. Всеки може да изпрати своя звук на сайта на Philips CitiScape. Песните ще бъдат пуснати за свободно теглене в интернет, като минувачите ще се натъкват на тях и благодарение на специални знаци и стикери в съответния регион.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?