Следва

Любен Кънев представя: Stop - първият български мултимедиен спектакъл

Втори годишни филмови награди Jameson Златна Бленда. Да гласуваме!

„Светлини, камера, екшън!“ Само на „кадър“ разстояние сме от второто годишно издание на Jameson Златна Бленда – първите кино награди на зрителите в България...

Movies & TV преди 9 години

„Светлини, камера, екшън!“ Само на „кадър“ разстояние сме от второто годишно издание на Jameson Златна Бленда – първите кино награди на зрителите в България. В конкурса вземат участие всички български филми и сериали, които са били публично представени в периода 1 юни 2013 - 31 юли 2014.

Заявилите участие ще се съзтезават в 11 нестандартни категории и ще бъдат оценявани от най-строгия филмов критик – зрителя. Гласуването започва днес и ще продължи до 17 ноември, като всеки може да подкрепи своя любим български филм или сериал на официалния сайт на Jameson Златна Бленда.

Продукциите, събрали най-много зрителски симпатии, ще бъдат наградени със специално изработени за конкурса статуетки, а гласуващите зрители имат възможността да спечелят златна двойна покана за церемонията по връчване на наградите или страхотен смартфон.

„Киното е изключително комплексно и красиво изкуство и като всяко изкуство е насочено към хората. Именно на зрителите искаме да дадем възможността да оценят любимите си филмови продукции и да определят кои сред тях са най-добри. За нас остава удоволствието да наградим победителите и създадем приятна обстановка, в която зрителите да могат да се срещнат отблизо със своите екранни любимци“, сподели Елена Илиева, старши маркетинг мениджър в Pernod Ricard България.

Вижте и категориите, в които зрителите могат да гласуват за своите фаворити:

- Крал на комедията
- Кралица на комедията
- Фаталната жена на България
- Лошото момче на България
- Откритие
- Най-гореща двойка
- Най-добра екшън сцена
- Най-грабваща история
- Най-запомняща се реплика
- Най-добър филм
- Най-добър сериал

По традиция, освен наградите на зрителите, ще бъдат връчени още две специални отличия на журито в категориите „Най-добър филм“ и „Най-добър сериал“. Журито е съставено от киножурналисти и блогъри със задълбочени познания и опит във филмовата индустрия в България.

Претендентите за статуетка „Jameson Златна Бленда“ тази година са:

- Виктория
- Живи легенди
- Корпус за бързо реагиране 2
- Отрова за мишки
- Съдилището
- Домашен арест
- Под прикритие
- Революция Z
- Столичани в повече
- Фамилията
- Четвърта власт

More from View Sofia

More Movies & TV