Следва

Класика от Versace Jeans

Гийом Анри е новият творчески директор на Nina Ricci

Само за пет години начело, Гийом Анри успя да възроди легендарната, но леко...

All fashion преди 9 години

Само за пет години начело, Гийом Анри успя да възроди легендарната, но леко скучна Carven. Сега той е готов за ново предизвикателство, а именно, да се настани удобно на поста творчески директор на Nina Ricci.

От Nina Ricci официално потвърдиха новината във вторник, въпреки че назначаването му беше предмет на много спекулации още по време на Парижката седмица на модата. Няколко дни след модното шоу на Carven, от бранда обявиха, че Гийом напуска поста си през ноември, но самият той остана лаконичен относно бъдещите си планове.

Предшественик на 35-годишния Гийом в Nina Ricci e Питър Копинг, който ще се присъедини към Oscar de la Renta. Сега големият въпрос е кой ще заеме мястото на Анри в Carven? Според представител на марката, ловът за негов наследник е в ход, въпреки че, както вече споменахме, Анри ще остане на поста си до ноември, така че компанията има известно време за реакция.



Самият Анри ще трябва да използва свободното време, за да се подготви за новата си роля в Nina Ricci. От модната къща обявиха, че той ще започне работа на 5 януари и ще представи първата си колекция за сезон есен / зима 2015 година. С последната си колекция за Carven той показа, че е сръчен в работата си с дантелата, което е добър знак, след като ще се присъедини към една марка, известна със своята носталгична женственост и афинитет към тази материя. Безгрижният и лежерен силует, който той разработи за Carven, e толкова универсален и подкупващ, че е точно това, от което модата се нуждае.



И, ако Гийом Анри не ти е добре познат, потготвихме ти „пищов” с най-важните неща, които трябва да научиш за него:

Французинът учи във Френския моден институт. Веднага след дипломирането си е взет на работа от Givenchy. Там работи под крилото на Джулиън МакДоналд.

През 2009 e първият дизайнер, който застава начело на обновената марка и успява да вдъхне живот на леко прашасалия бранд. Удвоява дистрибуцията им само за един сезон. Освен, че успява да възроди марката за съвременния пазар, Гийом връща Carven и на червените килими по цял свят - с тоалети на марката се появяват Бионсе, Риана, Изабел Юпер, Кристин Скот Томас и още много други знаменитости.

More All fashion