Следва

Есенна салата с тиква

Топла крем супа от броколи

Топла крем супа от броколи...

Food преди 9 години

Времето навън застудя и със сигурност ти се хапва нещо топло. Наскоро опитахме тази божествена крем супа от броколи и ти гарантираме, че няма да съжаляваш, ако си я направиш за вечеря. Предлагаме ти също, да я гарнираш с хрупкави царевични бисквити, които чудесно допълват гладката консистенция.

За четири порции ще ти трябват:

2 супени лъжици кокосово масло или зехтин
5 скилидки чесън, ситно нарязани
1 глава лук, нарязан на ситно
1/4 чаена лъжица сушено чили
2 глави броколи (около 800-1000 гр.), нарязани на малки розички
4 чаши вода или докато покриете продуктите
400 мл. кокосово мляко
5 стръка пресен босилек (по желание)

Как да си приготвиш супата:

Измий и нарежи зеленчуците. Загрей мазнината в дълбока тенджера на умерен огън и към нея прибави чесъна, лука и чилито. Готви, докато лукът стане златист и се разнесе приятен аромат, разбърквай често. Сложи броколите и ги покрий с вода. Остави ги да заврат, след това намали температурата и остави да къкри за 20 минути или докато броколите се сварят. Когато прецениш, че са сварени отдели около 3/4 от водата. Добави кокосовото мляко и босилека към супата. Пасирай докато стане гладка смес. Ако супата ти се струва гъста добави малко от отделената вода. Подправи на вкус.

А, за да си приготвиш царевични бисквити ще ти трябват:

200 гр. овесено брашно
150 гр. царевично брашно
3 чаени лъжици царевично нишесте
1 чаена лъжица бакпулвер
1/2 чаена лъжица сода за хляб
2 чаени лъжици морска сол
75 гр. зехтин
1 чаша кисело мляко по твой избор
2 моркова, настъргани
1 глава лук, фино нарязан
щипка прясна или суха мащерка

Как да си ги приготвиш:

Сложи хартия за печене в тава и загрей фурната на 230°C. Смеси сухите съставки в голяма купа. Добави зехтина към сместа от брашно. Използвай ръцете си, за да смесиш продуктите. Добави киселото мляко, морковите, лука и мащерката и разбъркай с дървена лъжица, докато тестото може да се оформя с ръка. Ако тестото е малко по-ронливо, не се притеснявай, не си се провалила. Добави малко кисело мляко, а ако е прекалено влажно - повече брашно. Събери тестото на топка, после го разстели върху набрашнена повърхност. Трябва да бъде с дебелина около 2 см. Използвай стъклена чаша за да изрежеш, колкото можете повече бисквити. Събери останалата част от тестото на топка отново и повтори процедурата. Подреди бисквитите в тавата и печи за 15-16 минути или докато станат златисти. Можеш да си хапнеш първите бисквитки докато са още топли, едва ли ще можеш да им устоиш.

More Food