Следва

О боже, какъв мъж: Робърт Дауни Джуниър за Esquire (снимки)

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Заплетени сюжети, екшън, мистерии, неочакван изход и много емоции. Да, време е за големия екран...

Movies & TV преди 9 години

Заплетени сюжети, екшън, мистерии, неочакван изход и много емоции. Да, време е за големия екран! Защото го обичаме и защото нямаме търпение да разпуснем след дългата седмица, сме подготвили още нови заглавия и вече тръпнем в очакване.

За съжаление фестивалът за документално кино Sofia Biting Docs е към своя край, но за това пък предстоят Вторите годишни филмови награди Jameson Златна Бленда, които също нямаме търпение да видим. Не пропускайте да разберете повече! Припомнете си и заглавията от миналата седмица (Trailer1, Trailer2, Trailer3, Trailer4) за една истинска кино есен.

Action!

"Мисия: Ноември" ("The November Man")

Актьорите: Пиърс Броснан, Лазар Ристовски, Бил Смитрович, Катерина Скорсоне, Уил Патън, Люк Брайси, Олга Куриленко, Елайза Тейлър-Котър

Режисьорът: Роджър Доналдсън

Сюжетът: Питър Деверо (Пиърс Броснан) е изключително опасен и високо обучен бивш агент на ЦРУ, който е примамен да се върне за една много лична мисия. Той трябва да защити ценен свидетел, Алис Фурние, (Олга Куриленко), който може да разкрие истината зад десетилетия конспирация. Но скоро открива, че тази задача го превръща в мишена - на бивш приятел и протеже Дейвид Мейсън (Лука Брейси). С нарастващи съмнения за къртица в агенцията, Деверо няма на кого да се довери, няма правила, няма и забрани.

Премиерата: 10 октомври 2014 (България)

"Лоша прическа" ("Bad Hair")

Актьорите: Бето Бенитес, Саманта Кастийо, Самуел Ланге Замбрано, Нели Рамос

Режисьорът: Мариана Рондон

Сюжетът: Джуниър е на 9 години и има „кофти коса”. Той иска да я изправи за снимката си в училищния годишник, за да стане като модерен поп-певец, което не се харесва на майка му Марта.

Колкото повече се старае да изглежда добре и да накара майка си да го обича, толкова повече тя се отдръпва. В един момент момчето е притиснато до стената и трябва да вземе болезнено решение. Лоша прическа е личната история на едно 9-годишно дете, сблъсъкът му с живота и трудният му път, белязан от нетърпимост.

Премиерата: 10 октомври 2014 (България)

 

"Билет за отвъдното" ("A Walk Among the Tombstones")

Актьорите: Бойд Холбрук, Дейвид Харбър, Олафур Дари Олафсон, Себастиан Роше, Дан Стивънс, Рут Уилсън, Лиам Нийсън

Режисьорът: Скот Франк

Сюжетът: Частният детектив Мат Скъдър (в ролята - Лиам Нийсън) е нает от наркобос, за да открие кой е отвлякъл и убил жена му.

Базиран на поредицата мистъри романи на Лорънс Блок, героят на Нийсън е бивш полицай от Ню Йорк, който още няма лиценз за сегашната си дейност и работи извън границата на закона. Когато Скъдър, макар и трудно, се съгласява да помогне на кокаиновия трафикант (Дан Стивънс) и се впуска в издирването на злодеите, той разбира, че това не е първият, нито ще бъде последният им такъв случай.

С неясните си представи за добро и зло, Скъдър преследва престъпниците из малките улички на града, докато те убиват отново..

Премиерата: 24 октомври 2014 (България)

 

"Force Majeure"

Актьорите: Йоханес Кюнке, Лиса Ловен Конгсли, Кристофер Хивю, Фани Метелиус, Бради Корбет

Режисьорът: Рубен Остлунд

Сюжетът: „Force Majeure” разказва за образцово шведско семейство, което отива на ски почивка в Алпите. Всичко е много прекрасно до момента, в който привидно разрушителна, но всъщност безопасна лавина се насочва към ресторанта на планинския склон, в който обядват. Тогава, в състояние на всеобща паника, бащата Томас взима съдбоносно решение и избягва, изоставяйки съпругата и децата си. Решение, което разтърсва брака и целостта на семейството му из основи.

Премиерата: 24 октомври 2014

"Свети Винсент" ("St. Vincent De Van Nuys")

Актьорите: Наоми Уотс, Мелиса Маккарти, Бил Мъри, Крис О'Дауд, Терънс Хауърд, Нейтън Кордри, Скот Адсит

Режисьорът: Тиадор Мелфи

Сюжетът: Черпещ вдъхновение от заглавия като “Колкото толкова” и “Наръчник на оптимиста” филма на Тиодор Мелфи разказва историята на изморен от живота ветеран, който успява да се сприятели с младо момче, което наскоро се е преместило в отсрещния апартамент.

Бил Мъри изпълнява главната роля на Винсънт – свадлив и хедонистичен бивш войник, който не се интересува от нещата, които се случват извън апартамента му. Начинът му на живот го е отлъчил от по-голямата част от обществото и малко хора имат куража да се сприятелят с него.

Но нещата се променят когато в съседния апартамент се нанасят наскоро разведена майка и нейния 12-годишен син. Между Винсънт и младото момче бързо се заражда неочаквано приятелство, което постепенно започва да променя животите и на двамата.

Премиерата: 31 октомври 2014 (България)

 

 

More Movies & TV