Следва

Vichy представи най-новия си продукт от серията Liftactiv Supreme против стареене на кожата

Chanel с три обновени аромата от Les Exlusifs de Chanel

Chanel съживява класиката – добра новина за обсебените от парфюмите Chanel. Жак Полг, главният...

Hair преди 9 години

Chanel съживява класиката – добра новина за обсебените от парфюмите Chanel. Жак Полг, главният парфюмер на знаменитата френска модна къща, дава нов живот на три парфюма, икони за Шанел, сътворени от Ърнес Боу, парфюмерът на Габриел Шанел. Според Жак Полг дори малка промяна в концентрацията на съставките може изцяло да промени впечатлението от даден аромат.

Търсенето на новите версии на арoматите със сигурност е дълъг процес, но сега създателите са сигурни в резултата, на който можем блажено да се насладим. Трите аромата – „1932”, „Jersey” и „Beige” са вдъхновени от живота на Mademoiselle Chanel, местата, на които е била, и нещата, които е обичала. Парфюми отразяващи личността на великата дизайнерка. 


Жак Полг


Коко Шанел

„1932” е знаковата годината, в която Chanel пуска първата си линия луксозни бижута “Bijoux de Diamants”. На тях е посветен и ароматът, който извиква атмосфера и усещане за диаманти и звезди. Алдехиди, нероли и бергамот, обгръщат сърце от бял жасмин и роза, които утихват в мек дървесен аромат.



„Jersey” е парфюмът, кръстен на любимия текстил на Габриел Шанел - жарсе, и също като изкусното моделиране, което изисква плата е живото олицетворение на умението да се правят парфюми – изискана лавандула, диви цветя и роза, с женствено докосване на ванилия и облак от бял мускус, които вибрират изумително в този аромат.



„Beige” - Според Коко Шанел бежовият цвят, макар понякога да изглежда съвсем обикновен, е неуловим цвят с безкрайни вариации. Зад тази привидната простота се крие дискретна чувственост, която постепенно се разкрива в пълнота. Този сензитивен изблик се интерпретира от Жак Полг чрез букет от глог, фрезия и франгипани, с блестящи нотки на мед, зашеметяваща смесица от бели венчелистчета и жълто злато... с други думи, дъх на беж.

Трите аромата ще допълнят колекцията Les Exlusifs de Chanel и могат да бъдет купени от chanel.com

More from View Sofia

Възкръсването на перлите: нов прочит на правилата за носенето им по Коко Шанел и Карл Лагерфелд

All fashion преди 11 месеца

Мадам Коко Шанел е гений, не само относно стила. Съветите й, включително житейските, са актуални и до днес, и са следвани с удоволствие от милиони. Мина повече от век от отварянето на първия й магазин в Довил (1914), но, специално в света на бижутата, тя наложи няколко строги правила – от това кога да се подаряват до това как да се носят, с главен акцент перлите, валидни с пълна сила и днес 

More Hair