Следва

Bebivita - Сила за живот

Дейвид Лашапел -

Ако някой ти каже, че всички фотографи обожават Мадона, името Дейвид Лашапел опровергава тезата. Той отказва да работи...

All About Life преди 15 години

Ако някой ти каже, че всички фотографи обожават Мадона, името Дейвид Лашапел опровергава тезата. Той отказва да работи заедно с нея по клипа на песента й „Hung Up”, защото, според него, тя е противна. Любимецът на поп звездите сам избира с кого да работи. Името на поп иконата, наред с тези на Гуен Стефани и Кристина Агилера са в черния му списък.





Провокативен, дори престъпен, е стилът на 51-годишния американец, чийто обектив заснема сексуални послания, знаменитости и фотомодели.



Престижни брандове като Volvo, Estee Lauder, Diesel, Tommy Hilfiger, Lavazza, Nokia, L'Oreal, Burger King и др. гласуват доверие именно на Дейвид.



Освен комерсиални, творбите му са търсени и от много галерии – вероятно точно затова. Умението му да борави с цветовете му печели псевдонима „Играчът”. Стилът му е уникален и често дори хумористичен. През 1995 г. едновременно френското и американското издание на списанието “Photo Magazine” именуват Дейвид Лашапел „Наи-добрият млад фотограф на годината”, а през 1996 г. е обявен за фотограф на годината по време на наградите на музикалния канал VH1.


 
Лашапел завършва училището по изкуства в Северна Каролина и училището по визуални изкуства в Ню Йорк. Модел на неговата първа фотография е майка му Хелга Лашапел, която той снима по време на семейна почивка в Пуерто Рико – тя е застанала на балкон, носи бикини и държи чаша мартини. Това се оказва първата стъпка към фотографската „мания”.



Първият му професионален ангажимент е възложен от Анди Уорхол за “Interview magazine”. Давид Лашапел е автор на четири книги. “Земята Лашапел” (печели награда за дизайн) и “Хотел Лашапел” съдържат ярки и странни портрети на световни знаменитости, сред които Мерилин Менсън, Дрю Баримор и Ума Търман.



Анджелина Джоли



Наоми Кембъл

Лашапел режисира музикалното шоу на Елтън Джон The Red Piano, чиято премиера се състоя през 2004 г. в Лас Вегас. В шоуто се използва най-модерна видео техника, а видеостената е презентирана като най-голямата и ярката за всички времена дотогава. Той е фотограф, издател и режисьор. Документален разказ за уличния стил кръмпинг (танц, съчетаващ елементи от хип-хоп и брейк ), който произхожда от южен Лос Анджелис, е филмът на Дейвид, наречен “Rize”.





Участва в проекта „Ромео и Жулиета” – реклама за новата линия облекла от деним на “H&M”. Режисьор е на трейлърите на „Изгубени” и "Отчаяни съпруги”, както и на много видео клипове, сред които Уитни Хюстън - "Try It on My Own”, Келис – “Good stuff”, Елтън Джон - "Original Sin", Дженифър Лопез - "I'm Glad", Марая Кери и Лудакрис - "Loverboy", Роби Уилямс - "Advertising Space", Rihanna - Disturbia и много други.



Риана на снимки на видеоклип към песента Disturia


More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.