Следва

Разменяме най-хубавата снимка от града за най-хубавия цветен принтер

Ленено семе - едно изпитано средство за отслабване

Неправилното хранене и хапването набързо, освен че са вредни за организма, водят до наднормено тегло. Друг важен фактор за появата на излишни килограми е преяждането...

Health преди 9 години

Неправилното хранене и хапването набързо, освен че са вредни за организма, водят до наднормено тегло. Друг важен фактор за появата на излишни килограми е преяждането.

Приоритетно място в борбата за стройна фигура заемат здравословните и полезни продукти: плодове, зеленчуци, постно месо, риба и разбира се, зърнени храни, които перфектно изчистват организма. Използването в храната на ленено семе е един лесен начин, с който можем да подобрим състоянието на тялото си и да свалим излишните килограми. Освен това трябва да добавим полезни напитки и сокове, а физическите упражнения ще ни помагат да поддържаме форма.

Ленените семена са полезни поради съдържанието на лецитин и селен, предотвратяващи развитието на тумори, подобряващи дейността на мозъка и зрението, както и с наличието на "витамините на младостта" А и Е, даващи младежки вид на кожата. Не по-малко важен е витамин F, който тялото не може да синтезира, а този витамин се явява активен участник в мастния и холестериновия обмен.

Чудните свойства на ленените семена в прочистването на тялото са били известни още в древността, така че те често са се използвали за подобряване на храносмилането. Лененото семе извежда от организма шлаките, тежките метали, подобрява цвета на лицето и помага за свалянето на излишните килограми. Ето защо ленените семена са най-простото и ефективно средство за отслабване, придобиване на свеж тен на лицето и запазване на младостта.

Как се използва лененото семе за отслабване?
Желанието да отслабнем често се затруднява от липсата на време, обичаме да отлагаме "за по-натам" правилното хранене или ходеното до диетолог, използваме съмнителни диети и занемаряваме този процес. Ето защо средствата за отслабване, които можем да приложим в домашни условия, решават няколко проблема: спестяваме пари, време и правим фигурата си по-стройна.



Рецепта №1

Вечер се залива една супена лъжица ленено семе с две чаши кипяща вода и настойката се оставя за през нощта в термос. Пие се по половин чаша сутрин на празен стомах, а през деня преди хранене. Тази водна настойка ускорява процеса на разлагането на мазнините в тялото. Препоръчително е да се пие не по-малко от седмица, а менюто да се състои от здравословна храна.

Рецепта №2
В сварен от плодове горещ кисел добавяме ленено семе. След като изстине ленените семена набъбват, а плодовият кисел се превръща във вкусен плодов десерт, който утолява глада и помага да се отървем от излишните килограми.



Рецепта №3
Приготвя се отвара от ленено семе, настърган джинджифил и мед. Една супена лъжица семена се заливат с 300 мл кипяща вода, покрива се плътно с капак и на слаб огън, ври 10 минути. След като отварата се охлади, се добавя по една супена лъжица прясно настърган джинджифил и мед. Приема се 30 минути преди хранене по 150 мл.



Рецепта №4
За разтоварване на храносмилателната система и за отслабване, преди сън може да се изпива напитка, състояща се от чаша кефир с една чаена лъжица смлени ленени семена. Вместо кефир може да се използва натурално кисело мляко.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.