Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Paris Fashion Week: Valentino Пролет/Лято 2015

Продължавайки да рисуват приказка след приказка, Пиер Паоло Пичоли и Мария Грация Кюри показаха...

All fashion преди 9 години

Продължавайки да рисуват приказка след приказка, Пиер Паоло Пичоли и Мария Грация Кюри показаха поредната такава под формата на пролетно-лятната си колекция 2015 г. Този път вдъхновението пропълзява по величествените рокли с начало традициите в изкуството и културата през 18 век в Италия.

Цялостното внушение е запазеното за дуото романтично, предизвикващо възхищение и много, много красота. На места очарованието се крие дори и в семплостта на дрехите - ленените палта, голите гърбове и грабващите богати детайли. Всичко това, с неустоимостта на сладоледа, се завърта около ванилията, ягодата и млечния шоколад в палитра, карайки ни да мечтаем за Рим, Неапол и Милано.

Освен потрепващата прозрачна коприна, се насладихме и на тежки бродерии в златно, пищни пера и безброй инкрустации, които освен че съблазняват всички мечтателки, показват и майсторство от най-висша класа. Макар и доближаваща се до haute couture-а колекция, заради разточителните си материали, визиите контрастираха благодарение на струящата младост, бодро настроение и лекотата, с която ги заобичваш, без това да отнема и частица от абсолютната прецизност.

 

More All fashion