Следва

80 години БНР - Сара Брайтман с грандиозен концерт по случай събитието

Истории от живота: Лулу Кенеди - от лудите партита до световната модна сцена

Лулу е родена през 1969 година в Нюкасъл, но израства в Бристъл и в каравана по...

People of art преди 9 години

Запленени от особената харизма на Лулу Кенеди, която преди седмица даде своите страхотни съвети за начинаещи модни дизайнери, днес решихме да надникнeм отвъд образа й на "фея-кръстница" на модата, както я наричат някои, и да съзрем всичко, което стои зад имиджа й на жената, създала репутация на Източен Лондон като на световен център за израстване на млади таланти. Ето коя е тя всъщност...



Лулу е родена през 1969 година в Нюкасъл, но израства в Бристъл и в каравана по пътищата между Сицилия и Ибиса. В студентските си години организира рейв партита, най-запомнящото се от които е ситуирано в средновековен замък, където посред нощ пристига полиция, за да прекрати забавата, а Лулу и екипът й просто вдигат подвижния мост и смело продължават купона.

С безбройните си нощни прояви, тя скоро си печели титлата Кралица на грънджа, но след задоволителна доза забавления решава, че е най-добре да се върне в Лондон, за да завърши образованието си. И го прави!



Лулу Кенеди изминава дълъг път от бунтарка и парти момиче до водеща фигура в съвременната мода. Едва ли преди 20 години е можела да предположи, че един ден ще е редактор на голямото британско списание LOVE, ще е основател на нестопанската организация Fashion East и ще има страхотно готината марка Lulu & Co. Но истината е, че това се случва в живота й с днешна дата, а хората, докоснали се дори за малко до нея я наричат съвсем заслужено „феята кръстница” на модната индустрия. Тя открива имена като Джонатан Сандерс, Хенри Холанд, Гарет Пю и Роксанда Илинчич, a като моден посланик на Toni & Guy Hair Meet Wardrobe e напълно способна да те накара да искаш да носиш косата си къдрава, да пропуснеш основата и да сложиш чифт кецове с всеки аутфит. 



Гледайки към дрехите на Лулу, не виждаме дрехи, а спомени. Тя е икона на 90-те години. "Аз се потапям и в други епохи, но, без да осъзнавам, съм може би доста повлияна от това десетилетие", казва тя и признава, че това е декадата, повлияла най-силно на нейната кариера. Но това, разбира се, не й пречи да опитва винаги нови неща в стила си. „Отегчавам се от идеята за еднообразен гардероб, въпреки че може би е малко странно за човек на моята възраст да не знае кое му стои добре. Не мога да устоя на желанието да експериментирам с външния си вид. Не мисля, че някога ще бъда от тези жени, които се придържат към един стил. Не обичам да следвам тенденции, не съм против тях, но не бих носила нещо, което не ми отива."



"Когато бях млада не ставаше дума за мода, идеята беше с какво мога да танцувам. Oсновни елементи в гардероба ми бяха ботуши Doc Martin, ликрата и множество дълги, разкроени поли, които се завихрят около мен, когато се движа.” Бунтарският начин на живот на Лулу се пренася и в модната й марка - Lulu & Co. „Обичам да правя дрехи за мен, за моите приятелки. Когато е възможно, обичам да ходя на партита, да танцувам. Моята марка е за лондонските бунтарки, за лондонските парти момичета... за всички жени, които познавам.” Резултатът - забавни, пълни с енергия дрехи, готови за приключения.



Всъщност Лулу е от жените, които са толкова готини, че понякога чак ти се иска да бъдеш тях. Тя ще те зареди с позитивна енергия, ще те накара да повярваш, че всичко е възможно, че не трябва да се отказваш от мечтите си, а да работиш неуморно, за да ги постигнеш и ще ти даде няколко фешън съвета измежду всичко това.







 
Как да не се влюбиш в това прекрасно момиче на 45, за което възрастта е разтегливо понятие, а забавната страна на модата е тази, която всъщност има смисъл!

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра