Следва

Слухове за нова бременност на 46-годишната Джулия Робъртс

80 години БНР - Сара Брайтман с грандиозен концерт по случай събитието

Две от най-големите събития в програмата за отбелязването на 80 години БНР „Властелинът на ефира” бяха представени на пресконференция от организаторите в Медиа центъра на БНР...

Music преди 9 години

Две от най-големите събития в програмата за отбелязването на 80 години БНР „Властелинът на ефира” бяха представени на пресконференция от организаторите в Медиа центъра на БНР. Освен Lord of the Rings in Concert на 5 декември в „Арена Армеец“, най-новото в нея е грандиозният концерт на Сара Брайтман на 12 ноември 2014 г. в същата зала. БНР е съорганизатор и на това шоуто, като заедно със сопраното със зашеметяващ вокален диапазон на сцената ще излязат и музиканти от Симфоничния оркестър на радиото. Това обявиха организаторите от Карма Ивентс, Болкан Ентъртейнмънт и „Музикална къща БНР“.



„Заслугата за това, което се случва на музикалните сцени в България, в голямата си част се дължи на Българското национално радио – най-големия музикален продуцент у нас. Заедно с останалите големи събития от програмата на 80 години БНР „Властелинът на ефира”, концертът на Сара Брайтман и грандиозният спектакъл на Lord of the Rings in Concert, предлагаме най-доброто от родната и световна сцена на българския слушател. С всичко това безспорно доказваме, че БНР е „Властелинът на ефира” - каза Радослав Янкулов, генерален директор на обществената медия.

„До преди няколко години не можехме да си представим, че звезди от този калибър могат да дойдат у нас – каза Хелия Чавдарова, директор на „Музикална къща БНР“. – Нямаше и къде да се проведат подобни грандиозни спектакли. Това са нещата, които пълнят залите по цял свят и ние успешно ги правим.“



Другото голямо събитие на „Музикална къща БНР“ и Пи едн Пи ивентс е на 5 декември 2014 г. За първи път в Източна Европа ще видим, чуем и изживеем филмовото зрелище Lord of the Rings In Concert. 250 музиканти от БНР ще озвучат на живо първата част на трилогията в пълен синхрон с филма. HD прожекцията ще бъде на огромен екран с размерите на триетажна сграда - 25 метра. Швейцарският диригент Давид Райц ще ни отведe на пътешествие от Графството до Средната земя с помощта на симфоничния оркестър, смесения и детския хор на БНР.

Билети и за двете събития са в продажба в мрежата на Eventim в цялата страна.

More Music