Следва

Люси Иларионов: Мария Илиева и Саня Армутлиева са две загорели дами

Кinematograf представя премиерата на българския филм "Контражур"

На 19 октомври на първия за сезона лайф на kinematograf.bg ще видим премиера на българския филм "Контражур"...

Movies & TV преди 9 години

На 19 октомври на първия за сезона лайф на kinematograf.bg ще видим премиера на българския филм "Контражур". Номиниран за Наградите на Българската филмова академия тази година, филмът не само завладява с историята си, но и повдига не един екзистенциален въпрос.

"Контражур" е двадесет и седем минутен, късометражен филм на режисьорите Калоян Патерков и Вал Тодоров (познати от пълнометражния филм "България, тази вечна ерес"). Оператор на филма е Михаил Боевски. Тримата са и продуценти на продукцията. Филмът е номиниран за най-добър късометражен български филм и е селектиран на международния фестивал в Балчик "In The Palace".

Това е историята на млад фотограф, който обича приятелката си, стария аналогов фотоапарат и филмите на Дейвид Линч и Уон Кар Уай. Той вманиачено настоява, че черно-белите снимки, които прави и сам проявява, разкриват по-дълбоки пластове на реалността. Да го наречем "Ти". Улиците на града, поезията на протестите, актовата фотография, огледалата и сексът се превръщат в канава за изповед и екзистенциално съмнение... Но защо "Ти" се изповядва на човека зад бара? Да го наречем "Аз". И наистина ли е лудо влюбен в приятелката си, както твърди? Дали сериите му от черно-бели снимки правдиво отразяват реалността? Или са изкусна конструкция на измамен монтаж.

19 октомври, 20:30 часа, Студио 5. Вход: 6 лева

More Movies & TV