Следва

Вога йога или как йога заживя нов танцов и модерен живот

7 минути стигат!

Всички имаме такива дни в които не можем да стигнем до фитнеса...

All About Life преди 9 години

Всички имаме такива дни, в които просто не можем да стигнем до фитнеса. И понеже знаем, колко са важни редовните упражнение за добрия външен вид и за доброто настроение през деня, се зачудихме кой е най-ефикасният начин, с който можем да наваксаме пропуснатото в залата вкъщи, при това малко преди да излезем за работа.

Затова събрахме седем упражнения, всяко, от които с продължителност по една минута, с изненадващо добри резултати, които със сигурност ще те изненадат.

Започни с по едно упражнение за ръцете и раменете, за корема и гърба, едно за краката и дупето и ги прави на бързи обороти за по една минута (Здравей, кардио!). После си направи 30 секундна почивка и направи втората серия от упражнения за по още минута.

За наистина зашеметяващи резултати прави тези упражнения всеки ден, ще видиш – заслужава си.

Ръце и рамене
Клякане и преса

Разтвори краката си на ширината на раменете и сложи чифт гирички от по 2 кг. между тях. Клекни ниско, като избуташ бедрата назад (старай се коленете ти да не излизат пред пръстите на краката) и вземи по една гиричка във всяка ръка. Използвай силата на коремните си мускули, за да се изправиш, като вдигаш ръцете високо горе. Повтаряй това упражнение за една минута.

Вятърна мелница


Застани с крака разтворени на ширината на раменете и една от гиричките между тях. Наведи се напред и вземи гиричката с една ръка, извърти кръста и вдигни ръката високо горе. Другата ръка постави от вътрешната страна на съответният крак. Като вятърна мелница свали вдигнатата ръка и вземи гиричката с другата. Прави повторения за една минута.

Корем и гръб
Дъска с гирички

Застани в положение, все едно ще правиш лицева упора с изпънати ръце и крака малко по-разширени от раменете. В ръцете си хвани гиричките, те трябва да са точно по раменете. Задръж позата за 60 секунди, не забравяй да дишаш равномерно.

Странична дъска


Застани в позиция дъска, както при предишното упражнение. Използвайки мускулите на корема, се извий леко в кръста. С едно движение вдигни едната ръка право на горе. Върни се в поза дъска и направи същото с другата ръка. Редувай за една минута.

Крака и дупе
Люлка


Застани с широко разтворени крака с гирички между тях. Клекни ниско, вземи гиричките с две ръце и пренеси тежестта си върху единия после върху другия крак. После се залюлей леко и се изправи като изпъваш ръцете с гиричките първо в една посока, после клекни отново и изпъни на другата страна, все едно се приготвяш да удряш с бейзболна бухалка. Прави това упражнение за 60 секунди.

Супергеройски скок

Застани в позиция „напад“ с левия крак напред и постави дясната ръка на пода до стъпалото му. Изпъни лявата си ръка назад. Натисни на двата крака и се изправи на левия крак, като вдигаш десния напред и докосваш коляното му с лява ръка. Редувай страните и прави повторения за една минута.

More from View Sofia

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 1 ден

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 5 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.