Следва

YALTA club и радио NOVA обединяват сили за специален парти уикенд

Детска София: Трети сезон на Фортисимо Фамилия стартира с "Приказка за Моцарт и Малкия Ото"

С „Приказка за Моцарт и Малкия Ото” ФОРТИСИМО ФАМИЛИЯ стартира новия цикъл музикално-образователни концерти, посветени на великите композитори...

Music преди 9 години

С „Приказка за Моцарт и Малкия Ото” ФОРТИСИМО ФАМИЛИЯ стартира новия цикъл музикално-образователни концерти, посветени на великите композитори. Новата серия от концерти, които ще срещнат децата и техните родители с известни композитори и любими музикални шедьоври, ще направи своя дебют на 1-ви ноември в зала „България” в 11:30 ч.

Първата музикална среща ще бъде с Волфганг Амадеус Моцарт, а Ото ще разкрие неподозирани тайни и интересни факти от творчеството на гениалния композитор. Герасим Георгиев – Геро и Станимир Гъмов ще са домакини на музикалното приключение, което ще се случи под виртуозното „ръководство” на световноизвестния диригентът Максим Ешкенази.

В концерта са включени някои от най-популярните творби на Моцарт, както и музикални пиеси, създадени специално за деца – „Малка нощна музика”, Концерт за пиано №21, Симфония №40, Концерт за обой, Концерт за валдхорна №2, увертюра из операта "Вълшебната флейта" и из операта "Отвличане от сарая", Серенада за духови инструменти.

Билетите за концертите са на цена 6 лева. и се продават на касата на зала „България“ и онлайн на www.ticketplus.bg

More from View Sofia

Thanks For The Dance: албум с неиздавани песни на покойния Ленард Коен

Music преди 4 години

Колекция от нечувани досега песни на Ленард Коен ще бъдат издадени под формата на албум Thanks for the Dance, описан от представители на покойния Коен като "неочаквана реколтa нови песни" и "естествено продължение на работата на Мастъра".

Юлиан Рахлин дирижира първия концерт на Софийската филхармония за 2022 година

Music преди 2 години

Един от най-вълнуващите и ценени музиканти на нашето време застава на диригентския пулт за първия концерт на Софийската филхармония за 2022 г. На 6 януари Юлиан Рахлин ще поведе оркестъра с впечатляваща програма, която включва рядко изпълняваните Симфония №104 "Лондонска" от Хайдн и „Годишните времена“ от Глазунов.

More Music