Следва

Онлайн бутикът Totally Erected обяви сезонна разпродажба

Грейс Кели, Елизабет Тейлър и още много звезди в книгата "Cartier in the 20th century"

Огромен албум те кани на едно вълнуващо пътешествие през вселената Картие - от аксесоари за пушене до скици на легендарното бижу “Panther”...

All fashion преди 9 години

Огромен албум те кани на едно вълнуващо пътешествие през вселената Картие - от аксесоари за пушене до скици на легендарното бижу “Panther”. Както и цели глави посветени на влиянието на различни култури върху марката, като Индия, Египет, Япония, Китай и света на исляма; както и часовници, от такива за бюро до фини ръчни екземпляри.

Луксозният албум, който се разпростира на цели 272 страници и е облечен добре от твърди корици, събира в себе си широката гама от изящни бижута и аксесоари, датиращи от 1900 до 1975 година. С черно-бялата си и цветна фотография от Conde Nast и от архивите на марката, книгата изключително задълбочено, но увлекателно разказва богатата история на Cartier.

Освен фотографиите тя събира в себе си подробни обяснения и скици на някои от най-емблематичните им бижута, близки планове на майсторски изработените украшения на Cartier от благородни метали, камъни и кожа, както и портрети на легендарните фигури, свързани с марката, от кралски особи като Кралицата на Румъния, херцогът и херцогинята на Уиндзор и принцеса Грейс от Монако, също така светски личности и артисти като Елизабет Тейлър и Анди Уорхол.

More All fashion