Следва

Манга настроение

FASHION STARTER: Стилът на Ирина Белчева, PR мениджър в 5W Communications

Чаровна, усмихната и заразително разговорлива, тя е Ирина Белчева и повече от успешно се справя с...

All fashion преди 9 години

Чаровна, усмихната и заразително разговорлива, тя е Ирина Белчева и повече от успешно се справя с позицията си на PR мениджър корпоративни клиенти в 5W Communications, която е и част от голямото семейство на реклама агенция KIWI. A освен голяма доза професионализъм, днешната ни героиня притежава и завладяваща индивидуалност и изявена страст към модата, но пречупена през собствената й емоционална призма. Предпочита да акомпанира златистите си коси с черно и признава без капчица притеснение, че често сменя „кожата“ си, в чисто визуално отношение, разбира се.

Посрещна ни в светлия си, кокетен дом, вибриращо гостоприемен под звуците на отпускащ джаз, гости ни за добре дошли с домашно забъркан шоколадов мус с банани, неописуемо божествен, и ни позволи да се гмурнем в силно емоционалния й, много колоритен свят.... и гардероб!

V.S: Здравей, Ирина! Благодарим за гостоприемството! Нямаме търпение да надникнем в модното ти царство, а и не само!
И:
Здравейте! Добре сте ми дошли !

V.S: Много уютно местенце си имаш, от колко време живееш тук?
И: Благодаря. Тук съм от близо 2 години, откакто се върнах в България. Трудно ми е да се адаптирам към дадено място, но тук наистина се чувствам много добре и това си е моята крепост. Всъщност, много малко хора идват тук, трудно допускам някого до личното си пространство, защото в ежедневието си съм супер отворена към всички, лесна за комуникация, но това наистина е моята крепост и държа да си остане такава, затова допускам само безкрайно близки хора до толкова интимно място за мен.



V.S: Поласкани сме, че го споделяш с нас! А кое е любимото ти кътче?
И: Категорично терасата! Тя ми дава простор, въздух и усещането сякаш целия свят е в краката ти.



V.S: Как би описала твоя стил?
И: По-скоро артистичен, казващ нещо сам по себе си и каращ ме да се чувствам женствена, обичам и по-алтернативните, стрийт дрехи, но трябва да има нещо, което да подчертава женствеността, в крайна сметка, това е най-силното ни оръжие.

V.S: Трябва да го използваме по-често. А изградила ли си си работен стил, който е различен от ежедневния ти?
И: Променя се много, спрямо събитието, спрямо ангажиментите, а също и в зависимост от клиентите, с които работя, но определено начина, по който ходя облечена на работа се различава от начина, по който излизам вечер или се мотая съботно-неделно. Работата ми е много сериозна, представлявам други хора и за мен е важно да го правя по възможно най-добрия начин, което значи че визията ми трябва да е изрядна, в крайна сметка, това говори, че взимаш работата си насериозно.



V.S: А имаш ли си любима работна дреха, нещо, което ти носи късмет?
И: Да, разбира се. Костюми не обичам да нося, имах едно събитие миналата седмица, на което ми се наложи да облека костюм и се чувствах доста некомфортно, казах на колегите ми, че не мога да ходя толкова строго облечена. Бях сложила риза и колие с камъчета и те ме погледнаха и казаха " Е това ли ти е супер строгото облекло?" Не обичам да нося абсолютно унифицирани неща, винаги намирам начин да вкарам нещо свое в тоалета, за да се чувствам малко повече себе си. Иначе винаги се чувствам добре в черното, то е супер адекватен цвят за по-голямата част от събитията, срещите и ангажиментите ми, а пък и е доста подходящо за руси жени.

V.S: Да живее черното! А по какво разпознаваш добрата дреха?
И: По усещането, което ти носи и с което е създадена. Наскоро си говорих с Нели Митева, която много харесвам, за това как се изпипват детайлите в дизайнерските дрехи, за това как всеки шев е идеален, всеки подгъв, всяко копче, тези малки неща, които ти носят удоволствието от носенето на дадена дреха, това истински ми прави впечатление и ми е изключително комфортно да нося дрехи, които са изпипани до детайл.

V.S: Кои са брандове, които се срещат най-често в гардероба ти?
И: Нямам си изявено любими , но много харесвам българските дизайнери, супер много ме радва това, че в последните няколко години има все повече и повече талантливи млади хора, които правят качествени неща с качествени материи. Харесвам много бутик Evis и Димка Шаламанова, тя като че ли най-много показва моята истинска същност, дрехите й са женствени, винаги са алтернативни и различни, но в същото време я има тази загадъчност и сексапил, а и тя също обожава черното.

V.S: Личностите, които те вдъхновяват?
И: Хм, на първо място Бриджит Бардо! Наскоро навърши 80 години, а преди време са я наричали не олицетворението на секса, а самия секс, и това до голяма степен описва усещането за женственост, провокативна, но в никакъв случай вулгарна. Изключително много я харесвам, също и старите филми, черно-белите ленти, по-ретро стила, смятам ги за изключително романтични. Харесвам и Ана Уинтър, макар че в последните години е доста алтернативна в своя консерватизъм. Като цяло харесвам хора със стил, хора, които показват себе си в добра светлина. Също и Джесика Алба, следя я във фейсбук и изключително много харесвам нещата, с които се облича. Не ми харесва Кейт Мидълтън и смятам че титлата й на модна икона е малко пресилена.

V.S: Може би рядко се случва, но, все пак, как си почиваш?
И: Изключително рядко се случва! Напоследък дните ми са много натоварени, но все пак намирам време да ходя на кик бокс, супер разтоварващо е и е силно емоционално усещане, защото изкарваш цялата негативна енергия, всичко, което ти е минало през седмицата като напрежение и проблеми, изведнъж започваш на бял лист. Обичам да се виждам с приятели, имам си едно заведение, в което се чувствам като у дома си и там винаги разпускам, изпивам по едно питие с близките ми хора, неангажиращо и лежерно, това ме отпуска.

V.S: А шопингът как го предпочиташ? С приятели или сама?
И: Различно, понякога с компания, друг път сама, когато искам истински да се отдам на шопинга, да отида и да се ровя на спокойствие. Обичам да търся малките детайли в дрехите, интересните неща, които ще ме провокират да си измисля тоалет. Често променям нещата, които си купувам, правя си ги мои и ги комбинирам по нестандартен начин, за да не сме всички еднакви в София. Имам една пола, която е само от тюл, беше с къси панталонки отдолу, които веднага махнах и сега я нося с черен клин. Имам и един чифт обувки, които сама си направих, още докато живеех в Холандия. Облякох ги в розов плат и после им приших перата и камъните. Когато си студент и с ограничен бюджет, трябва да си по-иновативен. Но пазарувам и с приятелки, често излизам с тях, за да им помогна със стайлинга, да им измисля някакъв по-алтернативен тоалет, хубаво е да имаш някой до себе си, който да може да те погледне отстрани и да внесе нотка различност, за да се почустваш като чисто нов човек.



V.S: Значи се изявяваш и като стилист ?
И: Ха-ха, много смело да го кажа, сега всички стилисти ще се хванат за главата, но на приятелски начала, да. После ми се реваншират с чаша бяло вино или коктейл Маргарита.

V.S: Ще ни споделиш ли другите си страсти?
И: Обожавам музиката, бях кларинетистка като малка, занимавах се с пеене и актьорско майсторство. Играех в „Сън в лятна нощ”, бях Хубавата Елена, това е един от най-ярките спомени от тийнейджърските ми години. Пътувала съм много, което също ми носи огромно удоволствие. Много харесвам модата, интересувам се и от козметика, все пак това се изисква и от работата ми, да съм в час с всичко, което се случва, не само в България, а и по Света, защото съм твърдо против идеята, че ние сме със сто години назад и, че нещата при нас винаги се случват по-късно, не е така, случват се, но в тесни кръгове и за хора, които истински се интересуват от това.

V.S: От къде най-често си пазаруваш?
И: Напоследък се заложи в мен тенденцията за онлайн пазаруването, което е малко странно, защото аз обичам самия ритуал да отидеш в магазин, да си търсиш разни неща, да ги пробваш, да си представяш различни аутфити, за какви събития би могъл да носиш дадения тоалет. Но тъй като времето ми е все по-малко и по-малко, макар че това не е оправдание, всички го използват и е адски голямо клише, пазарувам често онлайн, напоследък си взех доста неща от Fashion Days. Иначе от софийските местенца любими са ми бутик Evis, AL LURE, нямам нищо против и масмарките, харесвам много и бутиците за козметика. Когато не съм в настроение, се мушвам в такъв магазин, защото всичките тези цветове, всичките обещания за красота веднага ми повдигат настроението.



V.S: Кое е последното нещо, което си купи?
И: Едни много красиви обувки Calvin Klein в кестеновата гама, червеникавокафяви, на убийствено високи токчета, вчера цял ден бях с тях и накрая ги събух в офиса, затова не мога да ви ги покажа сега. Тази жилетка също ми е новичка, купих си я заради интересната текстура, а и все пак е в любимото черно!!! А, новички са ми е черно-белите обувчици, които са една идея по-официални, но са супер подходящи за офиса.



V.S: В какъв цвят ще е облечена твоята есен?
И: В бордо, тъмно синьо, черно, разбира се, и в златно, под формата на аксесоари. Златото ми е супер приятно за носене през есента, когато самата природа е обагрена в супер красиви топли нюанси. Представям си се в градина със златни листа, опадали по земята, с чаша червено вино и загърната с топъл шал, тези картини на красивата есен са много емоционални и топли за мен. Определено харесвам този сезон и смятам, че цветовете в гардероба ни трябва малко или много да носят това настроение.

V.S: Набелязала ли си нещо, което на всяка цена искаш да си купиш този сезон, но още не си намерила време за него?
И: Да, искам да си взема черни обувки на много тънко и високо токче, остри и лачени, но още не съм ги срещнала. За мен е много важно обувките да са удобни, защото по цял ден съм на работа и имам изключително много срещи, а да си намеря такива е малко трудно.

V.S: Какво се хващаш, че носиш непрекъснато?
И: Токчета, доста често, рокли, много обичам, тъй като често ми се налага след работа да посещавам различни събития, затова роклята е доста подходящ вариант, през деня може да бъде със сако или с жилетка, а вечерта можеш тотално да промениш тоалета с няколко аксесоара, малко по-крещящо колие, веднага нещата променят своята форма, но продължаваш да се чувстваш комфортно.



V.S: Да разбираме, че често излизаш вечер?
И: Често се случва, да, макар че е изключително голяма заблуда, че Pr-ите по цял ден обикаляме по партита и пием шампанско от обяд. Не е така, работим от 9 часа сутринта, всеки ден , но все пак знаем как да комбинираме полезното с приятното, а и контактуването с различни хора е силно застъпено в работата ни, затова често се случва да прескачам от събитие на събитие, за да поддържам контактите си, а голяма част от тези хора са ми и приятели.

V.S: Имаш ли си вещ, която притежаваш от край време и с която за нищо на света не би се разделила?
И: Аз не съм вещоман, имам безкрайно много неща, които харесвам и които обичам да нося, но в никакъв случай не са незаменими. Обичам да си сменям гардероба, обичам тотално да променям имиджа си, експериментирам много и с прически, с аутфити, в този ред на мисли, няма нещо, което никога не бих заменила. Както няма незаменими хора, така няма и незаменими вещи. Ясно си спомням една реплика на Джордж Клуни от един филм – „Представете си всичките неща, които притежавате, и ги сложете в една раница. Усещате ли колко тежи тази раница?”. Искам да имам възможността, ако утре реша да замина за някъде, да мога да го направя и нищо да не ме връзва.

V.S: Тоест трябва да сме повече номади?
И: Ами да, особено когато става въпрос за вещи, за хора е съвсем различно. Близките ми хора винаги са на много специално място в сърцето ми и ми е много мъчно, когато не можем да се видим, но добре, че комуникациите вече са на такова извънземно ниво и не можеш истински да почувстваш липсата на някой човек, както преди 20 години.



V.S: Ще ни покажеш ли още нещо от гардероба си?
И: Разбира се! Тези кожени ръкавици сама си ги направих, много си бях харесала един модел на Karl Lagerfeld, затова си купих един изчистен чифт и сама го декорирах, отне ми супер много време, но в последствие всичките ми приятелки поискаха да имат същите и се изкушавах да направя бизнес от това нещо, ха-ха, получих около 20 поръчки миналата зима! От време на време ми идва двъхновение да правя разни неща, тази яка от кожа с косъм и дантела също е мое дело и е много подходяща за зимата, слагам я върху някоя рокля или пък яке и стои много ефектно.



V.S: Имаш много бижута!
И: Обожавам бижутата! Това колие със сините камъчета ми е много скъп спомен. Купих си го от един винтидж базар в Лондон, където можеш да намериш какво ли не, много е запазено, но все още не съм го слагала, може би не му е дошло времето. Този часовник Moschino си го взех от Холандия, когато завърших университета, и беше символичен за мен, защото ми напомняше, че времето продължава да тече и, че и аз трябва да продължавам да се движа, защото ако стоиш на едно място, всъщност вървиш назад, защото времето не спира.



Сивата чанта и шалът Missoni са подаръци от сестра ми. Не знам защо е решила, че моят бизнес вид по някакъв начин може да се върже с това синьо пухче, но аз много си я харесвам и много си я нося по събития, въобще не ми пука. Шалът е много в моята гама, но го нося по-рядко, защото е много фин и лесно се закача за бижутата.



V.S: Има ли нещо, което никога не би облякла?
И: Животински принт! Знам, че изключително много модни дизайнери години наред въртят тази тенденция и отново явно ще бъде модерно, но това нещо ме побърква. Винаги ще го асоциирам с един определен тип жени с червени червила, високи токчета и къси поли и по никакъв начин не бих сложила подобно нещо, защото, колкото и да е скъпо, само по себе си има евтин вид.

V.S: А без какво не излизаш от вас?
И: Парфюм, чанта и телефони, постоянно ми звънят и двата и за мен е необходимо винаги да бъда на линия, работата ми го изисква.

V.S: Благодарим за отделеното време, Ирина!
И: И аз благодаря за посещението! Заповядайте отново!
 

More All fashion