Следва

Спечели двойна покана за BALLANTINE'S My Beat Live vol.4

Галерия "Париж" представя: "Парижки ескизи" - една изложба на Валентин Топалов

На 21 октомври галерия „Париж“ ще представи една изложба, която е изцяло в унисон с името й, а именно - „Парижки ескизи“...

Events преди 9 години

На 21 октомври галерия „Париж“ ще представи една изложба, която е изцяло в унисон с името й, а именно - „Парижки ескизи“. Художникът – Валентин Топалов, който е автор на галерията почти от самото й създаване, прекарва едни незабравими два месеца в мечтания град от всички художници – Париж.

Рисува картините на един дъх, със замах и творческо настървение провокирано от кипящия и препускащ живот на града. Музеи, катедрали, изящни сгради, кафенета, улици и хора – всичко това поглъща и завихря в един безумен танц твореца с града, а резултатът е сини, сини и отново сини разкази, истории, импресии и моменти от преживяното общуване. Като цяло, стилът е абстрактна живопис, но измежду калейдоскопа на петната се прокрадват и разкриват силуетите на „Нотр Дам дьо Пари“, „Сакре Кьор“, мостовете на Сена, уличките край „Монмартър“ и дори малките коминчета върху сградите. А синият цвят, който се разнообразява на места от ярки червени или оранжеви акценти, допринася още повече, за да се усети ведрината на парижкия въздух или тъмносинята нощ на парижките улици.

Валентин Топалов завършва през 1972г. Художествената Академия и има над двадесет самостоятелни изложби, множество награди, а негови картини са притежание на наши и чужди колекции.

Изложбата може да бъде разгледана и онлайн в сайта на галерия „Париж“ до 05 октомври 2014.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.