Следва

Коренна промяна: Луиза Григорова напусна София, стана пловдивчанка

Деница Дилова и Васил Панайотов спечелиха конкурса "НОВ БЪЛГАРСКИ РОМАН"

Над 400 ръкописа участваха в първия национален анонимен конкурс на Сиела за нов...

Books преди 9 години

Над 400 ръкописа участваха в първия национален анонимен конкурс на Сиела за нов български роман. За разлика от демократичните избори, където гласовете не се мерят по качество, а по количество, работата на журито беше да търси в количеството качество и с гордост заявяваме, че успяхме. Имаме победители. Но имаме автори, с които тепърва ще работим, защото демонстрираха изключителен талант и потенциал.

Подробностите ще съобщим на нарочно матине във вторник, 21.10.2014 в 12:00 в книжарница Ciela Books & Music - Подлез на Ректората.

В навечерието на Деня на народните будители с радост установяваме, че имаме не само будно, но и будуващо и пишещо ново поколение.
Любен Дилов-син, автор, главен редактор, жури

Конкурсът беше отговорност за журито, които четохме над 400 постъпили предложения. Отвъд респекта ни към усилията и показаните резултати, ние ще работим пряко с авторите и след конкурса – това ще е полезно за всички ни.
Пепа Георгиева, редактор, жури

Радвам се, че бях част от журито в конкурса за роман на "Сиела". Още повече се радвам, че можах да прочета романи, които издаваха едно добре овладяно, професионално писане. Това ми дава основания да вярвам, че българската литература ще става все по-добра.
Амелия Личева, автор, преподавател, жури

Усилието да прочетеш 400 опита за роман се превърна в радост от добрите идеи, които изскачаха от доста ръкописи. Дори и несъвършени, има ръкописи с огромен потенциал, и те не са малко. Радвам се, че всички бяхме единодушни за готовите текстове, които веднага могат да поемат пътя си към читателите. А темите на романите - победители съм сигурна, че ще ви развълнуват. Препоръчвам ви да ги прочетете.
Ваня Щерева, автор, жури

Щастлив съм от огромния интерес към конкурса за анонимен роман! Радостен съм, че имаме единодушно избрани победители. Имаше и страхотни ръкописи, с авторите на които ще работим при тяхно желание. С две думи - конкурсът завърши, но четенето продължава.
Сиела - винаги в търсене на следващия разказвачески талант.

Захари Карабашлиев, автор, главен редактор, жури

Конкурс на Сиела „НОВ БЪЛГАРСКИ РОМАН”

Издателство Сиела обявява анонимен конкурс за публикуване на неиздаван български роман.


Деница Дилова и Васил Панайотов

Първа награда
Сключване на авторски договор
Публикуване в най-голямото българско издателство „Сиела”
3000 лева първоначален авторски хонорар
Разпространение в книжарските вериги на страната
Рекламна кампания и популяризиране на автора и книгата

Втора награда
Сключване на авторски договор
Публикуване на романа в издателство Сиела
Разпространение в страната
Рекламна кампания и популяризиране на автора и книгата



Какво търсим?

Издателството търси следващия любим български роман и с този конкурс протяга ръка към всички пишещи. Конкурсът е анонимен и без каквито и да е ограничения в тематично, жанрово и стилово отношение. Бъдете сигурни, че пращате най-доброто, което можете да дадете от себе си – добре редактиран ръкопис, издържани образи, увлекателен сюжет и вълнуваща история.

Кой може да участва?

Окуражаваме да участват както неиздавани, така и вече публикувани и утвърдени писатели. Възрастови ограничения няма. Единственото, което има значение, са историята, която разказвате, и вашите писателски умения. Текстовете ще се четат от специално избрано и обявено по-късно тричленно жури от професионалисти.

Какви са условията за участие?

Ръкописът не трябва да е публикуван досега, под каквато и да е форма – печатна или електронна.
Ръкописът не трябва да съдържа името на автора, нито индикации за авторството.
Ръкописът може да се изпраща само в електронен вид, като в имейл адреса не трябва да има индикация за авторство (например [email protected])
Ръкописът трябва да е в PDF формат.
Шрифт: Times New Roman, размер 14
Междуредие: 1,5
Номерирани страници



Внимание: Анонимността на конкурса е условие, на което държим изключително много, затова текстове, които не отговарят на горепосочените условия, ще бъдат дисквалифицирани.

Очакваме ръкописите ви на адрес: [email protected]

Комуникация с администраторите на конкурса:

На имейл адреса, от който е изпратен кандидатстващият текст, администраторите на конкурса изпращат потвърдителен емайл с идентификационен номер, под който романът е регистриран в конкурса. Този номер и имейл кореспонденцията се пазят от автора до края на конкурса. Комуникация с администраторите на конкурса по различен от описания начин, както и опити за индикиране на авторството са неприемливи и могат да доведат до дисквалифициране на участващия в конкурса текст.

За псевдоним на автора по смисъла на чл. 7, ал. 1 и 2 ЗАПСП до окончателното приключване на конкурса се счита имейл адреса, от който е изпратен ръкописът. Идентификационният код на издателството е само с цел запазване на анонимността на автора по време на конкурса, но се предоставя на автора и след обявяване на конкурса ще се ползва заедно с посочения имейл като начин за идентифициране на автора на произведението. Адресите на имейлите, от които се изпращат произведенията няма да се публикуват в публичното пространство по време на провеждане на конкурса, но ще бъдат записвани върху ръкописите, изпратени от тях, заедно с кода на издателството. С изпращането на имейл за участие в конкурса на издателство „Сиела” всеки от участниците се счита, че дава съгласието си за използване на произведението му в съответствие с всички условия на конкурса и няма претенции към издателството за начина на провеждането на конкурса. С изпращането на имейл за участие в конкурса на издателство „Сиела” всеки участник предоставя съгласие кореспонденцията с него да се води на посочения от него имейл – този от който е изпратен ръкописът за участие в конкурса.

Сиела пожелава успех на участниците!
 

More from View Sofia

More Books