Следва

Оскар Де ла Рента. Нежният гениален мъж, който обичаше силните жени

Мъже за пример! Най-стилните дизайнери на всички времена

Да си представим света без модни дизайнери е немислимо. Те създават естетика, която...

All fashion преди 9 години

Да си представим света без модни дизайнери е немислимо. Те създават естетика, която прекосява границата между модна марка и изкуство. Разбира се, дрехите, които създават са емблематични, но истината е, че можем да кажем същото и за нещата, които Еди Слиман и Том Форд действително носят.

Събрахме на едно място най-стилните дизайнери, които умело балансират от двете страни на монетата - създават уникални дрехи за някои от най-големите модни марки и едновременно с това, те самите са едни от най-добре облечените мъже, за които можем да се сетим. Една великолепна селекция на няколко великолепни личности...

Рой Халстън – Сдържана визия, луд живот





Той е един от най-известните дизайнери на 70-те, неговите секси рокли стават неизменна част от американските диско партита. Халстън е известен с приятелството си с хора като Анди Уорхол и Труман Капоти. Неговата запазена марка е черното поло, което носи на всяко парти в „Студио 54”. Място, което му печели и славата на луд купонджия. 

Ралф Лорън – Американска класа





Той създава първата марка, която продава начин на живот и една от най-големите модни империи в света. Той е американският романтичен архетип – той е големият бизнесмен, модерният мъж от Източния бряг и каубоят от Дивия запад в едно. Интересен факт е, че започва кариерата си като проектира мъжки вратовръзки и ги брандира с "Polo",после ги продава на големите магазини.

Ив сен Лоран – Човекът зад монограма





Просто невероятен! Той е истински, и винаги облечен за случая: бяла престилка в ателието, тъмни костюми за партита и структурирани сафари якета за градската джунгла. И винаги – големи пластмасови рамки, превърнали се в емблематични за него.

Живанши – Занаятчията





Неговите елегантни дрехи превърнаха Одри Хепбърн в модна икона. Дизайните му са вечни, той предвижва модата с една стъпка напред, като използва най-напредничавите технологии, но винаги е знаел, че за да бъде един дизайн успешен е важно да се постигне точно това безвремие. Личният му стил - тъмен костюм, снежнобяла риза и тъмна вратовръзка.

Карл Лагерфелд – Ексцентрикът



Едно от най-разпознаваемите лица в модата - бяла опашка и стилен тъмен силует. Той разбира силата на двете – да създаваш дрехи и да бъдеш модна икона, и е неуморен в практикуването им. Както самият той казва: "Всичко е въпрос на стил..."

Скот Стернберг – Момчето от предградията





Когато през 2004 година Скот Стернберг създава своята марка Brand of Outsiders, той захвърля шейсетарската визия и се появява с чисто нова визия, която и до днес безпогрешно отличаваме заради хомогенната смесица от оксфордски ризи, колежански вратовръзки и забавни кадифени сака. Аутфити, извадени като от филм на Уес Андерс.

Кийн Етро – Кинкалерията на лудото дете





Във всеки един момент Етро изглежда сякаш се забавлява повече, отколкото всеки друг в стаята - безочливи костюми, пайети навсякъде и дълга черна грива – вероятно наистина се забавлява с модата.

Марк Джейкъбс – Лошото момче



Преди пълния комплект коремни плочки и мега империята, Марк е мрачен младеж с дълга коса, гръндж дрехи и бурно поведение. Сега, преминал през доста трансформации, изглежда променен, но все пак бунтарският дух остава в него. И това ни харесва много!

Йоджи Ямамото – Изтокът завзема Запада





Раздърпан силует, деконструирани облекла, облак от дим и една мистерия... това, което хората наричат „ново”, днес изглежда ужасно много прилича на това, което е правил Йамамото, когато за първи път пристига в Щатите в началото на 80-те.

Еди Слиман – Кльощавият пич





Като дизайнер и фотограф, интересът на Еди винаги е бил насочен към улицата, към пънк и рок културата. Този интерес се отразява и в неговия личен стил – тесни, прави дънки, кожено яке, като втора кожа, и вратовръзка. Лесно е да го объркаш с някой от неговите – и точно това му харесва.

Бил Блас – Първа класа



Блас е ненадминатият джентълмен на американската мода и винаги безупречно облечен. Той е бивш член на армията от Средния Запад, но освен униформите, цивилните дрехи също му стоят перфектно - костюми и блейзъри в офиса, смокинг след шест вечерта. Перфектно се вписва във висшето общество, което по случайност не може да се насити на неговите дрехи.

Том Браун – Мъжът в униформа



Неговият умален сив фланелен костюм от 50-те години, без да преувеличаваме, промени визията на мъжкия костюм. Том Браун започна да го носи с религиозна прецизност и мъжете си взеха бележка от неговия пример.

Джани Версаче – Блясъкът е хубаво нещо





Базирайки се на неговия стил, спокойно можем да наречем Версаче бляскавия аристократичен плейбой или пък ексцентричния рококо каубой. В модата, която създава, той не се страхува да експериментира с материалите и цветовете, с които създава автентичен, зашеметяваш стил, който помним и до днес.

Джоржо Армани – Маестрото





Той освободи мъжете от ограниченията на костюмите. Армани взе скалпела и изряза всичко излишно, като остави само основното. Махна подплънките от раменете и замени тъканите с по-меки, а идеята му за мода и до днес се изразява в това, че дрехите ти служат най-добре, когато ти е удобно в тях.

Рикардо Тиши – Красивият Дявол





Той е един италиански дизайнер във френска модна къща (Givenchy), със силна психологична връзка с улиците на САЩ. С цялото уважение към Jay, Ye и NBA, но никой не носи дизайните на Тиши, като самия него.

Келвин Клайн – Да изживееш марката





Той на практика е въвел носенето на тениска под сакото, което днес е по-популярно отвсякога. Преди Кейт и Марки Марк, Клайн е бил лице на своята марка и показва, че американският стил не трябва да бъде непременно носталгичен, a преспокойно може да бъде напредничав и модерен. Също така, не може да му отречем, че той винаги е имал наистина хубава коса.

Доменнико Долче и Стефано Габана – Италиански жребци





Зад кулисите Стефано (по-високият) носи вдъхновение и енергия, докато Доменико демонстрира шивашките си умения и майсторство в създаването на дрехи. Но в обществото и двамата са от един отбор: бели ризи, тънки връзки и спретнати до последното копче.

Валентино – Римският император



Той проектира дрехи за някои от най-известните мъже в света (и за почти всички известни жени), но, ако искате да научите как да се обличате за "La Dolce Vita”, погледнете Валентино – безупречнo ушити костюми и цветна копринена кърпичка в джоба, които му придават статут на знатна особа в модата.

Раф Симънс – Тихият



Симънс учи в училище за промишлен дизайн и го показва със семплия си вид. Изчистени блузи, тъмни панталони и бели кецове – класика. Той е доказателство, че повторението не е задължително скучно, когато това е част от стремежа за рационализирано съвършенство.

Том Форд – Водачът





Том Форд създава архетип затова как трябва да изглежда „МЪЖЪТ” и прави визията от богоподобна в лесно постижима. Безупречен черен костюм, перфектно оформената брада и особена неприязън към последните пет копчета на ризата. 

More from View Sofia

More All fashion