Следва

Звездна почит за Матю Макконахи. Камила - блестяща в Dolce&Gabbana

Не една, а две руси жени, които безбожно обичат музиката. BLOND:ISH ексклузивно за ViewSofia

"Имало едно време една паралелна парти вселена, в която живеели две прекрасни феи, които..."

People of art преди 9 години

"Имало едно време една паралелна парти вселена, в която живеели две прекрасни феи, които много обичали музиката. Те често срещали една друга, докато работели, като промоутърки на партита в Монреал, но рядко разменяли от магиите си. Един ден обаче, между тях се случило нещо - приказна енергия обзела телата им, а същността им била обладана от музика, джуджета и магически отвари. Мистерия, без логично обяснение, неконтролируема сила, която довела до себе си непорочно зачатие. Така се родило чудото наречено BLOND:ISH."

Ако живеехме в приказака, най-вероятно така щеше да звучи историята на Анастасия и Виви-ан, които се събират през 2007 година, за да се превърнат в едни от най-вълнуващите, безупречни и хипнотизиращи DJ за съвсем кратко време. Двете момичета успяват да се отклонят от нормите, да разчупят стереотипа и да дадат на света ексцентричен и мощен звук, който пленява сърца, доказвайки своя безпогрешен музикален вкус и безупречни технически възможности във всеки удобен случай.



През последните четири години талантливите момичета обикалят света и развиват хипи стила си, записвайки ремикси на някои от най-любимите ни изпълнители. Те издават продуцкия за лейбъли като Kompakt, Get Physical, Noir Music, Hot Waves и са част от програмата на почти всеки голям фестивал, като BPM, Burning Man, Flying Circus, Circoloco и Ushiaia.

Русото супер успешно дуо разгръща стила си и по време на вдъхновяващи пътувания, които допринасят за позитивното им звучене. Те пътуват, за да радват хората с музиката си непрестанно, а тази събота пристигат и у нас, за да обсебят с магнетичното си присъствие и музика ROOM 1 на столичния клуб YALTA.

С особения си афинитет и лични симпатии към България, момичетата признават, че нямат търпение да се завърнат, за да споделят творческия заряд, който са събрали от последната си визита, а ние ги хващаме дни преди това да се случи, за да си поговорим с тях затова как се пробива в един мъжки свят, какъвто е този на DJ-ите, и трудно ли е да си красива и талантлива жена по едно и също време. 

Едва ли има по-подходящ начин да сгреем този дъждовен есенен ден, от не една, а цели две горещи блондинки, с които си говорим ексклузивно малко по-надолу...



V.S. Здравейте, момичета! Вие разбивате на пух и прах схващането, че мъжете са по-добри от жените DJ, особено от русите. Интересно ни е какво мислите за равенството между двата пола и изобщо има ли такова в електронната общност конкретно?
BLOND:ISH:
 С две ръце заставаме зад позицията, че в днешно време има пълно равенство между мъже и жени на електронната сцена. Има толкова невероятни момичета диджеи в момента, че просто няма смисъл да коментираме подобно нещо.

Дори мислим, че на мъжете им е по-трудно отколкото на нас, защото напоследък се появяват толкова много хора, които искат да бъдат DJ и се опитват да пробият на пазара, че конкуренцията при тях е по-голяма от всеки друг път. В крайна сметка обаче, както и при тях, така и при нас, когато свърши денят най-важно си остава какво си създал. Вече е невъзможно да бъдеш проосто DJ. За да си успешен, трябва да правиш собствена музика, да бъдеш асоцииран с правилните хора, лейбъли, записи... всичко е комплексно. Трябва да се надскачаш ежедневно!



Истината е, че нас хората ни забелязваха и преди да започнем да правим качествена продукция, но когато преди три години се преместихме да живеем в Лондон, ние наистина се фокусирахме върху звученето, което резонира, което говори само за себе си.

На кого му пука дали имаш пенис или вагина, ако правиш хубава музика? Музиката няма пол! 

V.S. Ще ни кажете ли, кои са жените, от които се учите, на които се възхищавате?
BLOND:ISH: Margaret Dygas, Cassy, Maayan Nidam и Nina Kraviz.

V.S. Aко оставим настрана по-нежния пол в музиката, кои тогава са мъжете, които ви вдъхновяват?
BLOND:ISH: Няма как да оставим настрана жените в нито един момент. За наши вдъхновители можем да посочим Тhomas Мelchior, Sonja Moonear, Tikiman.



V.S. Разкажете ни за първия си досег с електронната сцена, с партитата, с музикалните магазини?
VIV:
Спомням си един случай, в който шофирах един час до Торонто от моя малък роден град, за да си купя няколко записа, които бях чула по радиото. Това беше един от първите мигове, в които осъзнах, че мога да изпитвам силни чувства към музиката конкретно.

ANN: Аз израснах във Ванкувър, където техно сцената не е особено развита, затова когато станах по-голяма и се преместих в Монреал, преоткрих всичко свързано с електронната музика. Звученето, хората, клубовете, в които ходех да се забавлявам и не спирах да танцувам по 10 часа. Това определено беше началото на обучението ми!

Освен това баща ми е французин, всъщност аз дори съм родена във Франция, и в тази връзка често общувах с братовчедите си от Европа. По онова време те просто бяха изстински обсебени от електронната музика. Определено влиянието й на този континет беше много по-голямо, отколкото в Канада, където живеех тогава. Така, покрай тях, започнах да слушам Pink Floyd, Daft Punk и Depeche Mode, групи, които изградиха личността ми.



V.S. Спомняте ли си първото излизане пред публика?
VIV:
Беше наистина изтрелващо.

ANN: Буквално! Първият ни път беше пред около 10 хиляди души на фестивал в Монреал през 2008 г. и вероятно никога няма да забравя този момент. Бях супер нервна и не спирах да скачам по сцената, докато в един момент стъпих накриво и си счупих глезена... Представяте ли си? След случая продължихме да пускаме музика поне още час, а аз, подвласна на адреналина и на малко водка, признавам си, не усещах никаква болка.

V.S. Това наистина звучи като нещо запомнящо се. Знаем, че сте били по целия свят, но има ли място, което се откроява за вас най-много и защо?
VIV
: Определено Венецуела! В един от пътите, в които бяхме там бяхме "отвлечени" от наши приятели с огромна яхта и заведени в средата на нищото, в Рая... Това може би е най-вълнуващото място, на което сме имали участие. Беше толкова забавно!
AN: Плая дел Кармен също е едно невероятно място.

V.S. Кажете ни как се промени вашата музика през годините? Каква беше тогава, в Монреал през 2008-ма, и каква е сега?

BLOND:ISH: Можем да определим музиката си, като постоянно развиваща се, но в тази индустрия е така. Всичко се променя ежедневно, няма как да останем на едно място, да ни е е мудно и скучно. Всички търсят новото и интересното звучене, не само публиката и феновете, но и самите артисти са много по-любопитни и отворени в сравнение с всеки друг жанр. Хубавото в електронната музика е, че колкото по-добър ставаш, толкова повече се страстта  ти към това, което правиш.

V.S. Ако трябва да обясните музиката си на някой, който никога не е чувал за BLOND:ISH, какво бихте му казали?
BLOND:ISH: Предполагаме, че музиката ни е малко Тechy, малко housy с красиви вокали... абе парти музика!




V.S. ...която ще се радваме да чуем в събота? В този ред на мисли, вие слушате ли друга музика?
BLOND:ISH: О, да! Обичаме дъб реге, чилийска, японска и персийска псайхаделик музика, някои перуански и колумбийски звуци също ни допадат много, също така и музика за медитация.

V.S. Доста колоритен избор, точно като вас! Благодарим ви за отделеното време, момичета!
BLOND:ISH: И ние благодарим, ще се видим скоро!

 



Ако искаш и ти да видиш и чуеш момичетата, можеш да ни поздравиш с любимия си техен трак в коментарната форма по-долу. Утре, 24 октомври, в края на деня ще изберем един от вас на случаен принцип, който заедно с приятел ще има възможността да се срещне с русите мацки от BLOND:ISH!

Успех!



New update: Късметлията, който ще види русите изкушения отблизо е Rilla, нека се свърже с нас на редакционните телефони!



More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра