Следва

Когато бяхме малки. 10 дълги, дълги приятелства в света на звездите

Хелоуин вдъхновение: 7 запомнящи се костюма от любими ленти

За Хелоуин не е нужно задължително да бъдем страшни. Изненадващо, това е време, в което можем да бъдем също и шик...

All fashion преди 9 години

Не е нужно задължително да бъдем страшни на Хелоуин. Изненадващо, това е време, в което можем да бъдем също и шик - и оставяйки настрана традиционните вещици и всевъзможни варианти на призраци, можем да почерпим вдъхновение от някои емблематични филмови персонажи, които са страхотна алтернатива при избора на костюм.

Най-добрите костюми идват от най-добрите източници, а какви по-добри от любимите ленти, създали някои от най-известните символи на съвременната култура. Обобщаваме ги до 7 и заедно с техните емблематични аутфити със сигурност ще те откроят, ако заложиш на тях.

Миа Уолъс от „Криминале” (1994)

Преди двадесет години Ума Търман изигра емблематичната героиня от "Криминале" Миа Уолъс. Отегчената пристрастена към хапчетата съпруга на гангстерския бос Марселъс Уолъс, излезе на дансинга с Винсънт Вега (Джон Траволта) за един от най-запомнящите се и хипнотични танци в киното. Със сигурност вече имаш всичко, или почти всичко, необходимо за да пресъздадеш Миа – бяла риза, черен панталон. Вземи се черна перука, по възможност стилен боб с бретонче.

Ани Хол

Сигурни сме, че в избора на костюм на Ани, от любимия филм на Уди Алън от 1977 година, има пръст Даян Кийтан, която изигра обаятелната героиня. За да постигнеш характерната за чаровно-наивната Ани момчешка визия, ще ти трябва панталон с мъжки силует в цвят каки, бяла риза, широка вратовръзка, както и елече за създаване на слоеве. Съвсем ще зашеметиш всички, ако изпееш “It Had to Be You” на караокето.

Марго от „Кланът Тененбаум”

Въпреки че Чаз, Ари и Узи, триото облечени с анцузи, винаги са Хелоуин хит, лудото дете с каменно изражение Марго е със сигурност най-запонмящата се визия във филма на Уес Андерсън от 2001. За емблематичния костюм на драматург чудо ще ти трябва дълго кожено палто, раирана рокля, чифт ръкавици, забавна шнолка за коса и черна очна линия.

Бони и Клайд

Това не е просто гангстерска двойка, защото онова, което привлича вниманието към филма „Бони и Клайд” през 1967 е именно външния вид на двата символа - Бони (Фей Дънауей) с нейната вечна барета, стегнат пуловер и пола тип молив, и Клайд (Уорън Бийти) в своя раиран костюм. Визията печели на костюмографа Теодора ван Рънкел номинация за Оскар и вдъхновява модата да се завърне към 30-те. Така че, ако се чудиш за готин костюм за двойка обърни се към стилното гангстерско дуо.

Холли Голайтли от „Закуска в Тифани” (1961)

Одри Хепбърн играе любимата Холли Голайтли, която улавя публиката с това, че е доста непринудена и дива. Нейната черна рокля икона Givenchy, може да бъде имитиран от почти всяка прилепваща черна красавица, затова позатупай прахта от своята, грабни дълго перлено колие, което да навиеш няколко пъти около врата, чифт големи тъмни очила, задължително цигаре и преоткрий своята вътрешна Одри. С няколко прости стъпки получаваш най-знаменития й аутфит.

Алекс от „Портокал с часовников механизъм”

Алекс е анти-героят  от култовия филм на Стенли Кубрик „Портокал с часовников механизъм” (1971). Това е роля, която е пропита от противоречия от самото начало, но на Кубрик винаги може да му се има доверие, че е намерил най-подходящия човек за тази работа. В случая е актьорът Малкълм Макдауъл, който изиграва може би най-стилния злодей в киното със своята черна шапка, фалшиви мигли на едното око, бели панталони, риза без яка, бели презрамки и черни ботуши Dr Martens. Страхотен избор на костюм и в духа на празника е и доста страшен.

Санди от „Брилянтин”

Оливия Нютън-Джон, като Санди Олсън в „Брилянтин” (1978) показа, че рок енд ролът е тук, за да остане! Сладкото малко момиче сложи късо изрязан топ и ултра тесни панталони в комбинация с голям колан със скъпоценни камъни и прикова погледите към себе си. Разбира се, не можем да пропуснем и младия Траволта, този чаровен ангел в черно. А за празничния костюм, можеш да заложиш хем на сладката Санди, хем на секси образа й, след преобразяването, всичко зависи от теб.

More All fashion