Следва

In the mood for music: Alle Farben - She Moves feat. Graham Candy

Четири дебюта и една премиера в Музикалния театър

Четирима възпитаници на Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ ще направят...

Events преди 9 години

Четирима възпитаници на Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ ще направят своя дебют в постановка на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ на 29 октомври в 11:00 в премиерния детски мюзикъл „Котаракът Шарл“.

Илона Иванова ще влезе в „кожата“ на смелия и находчив котарак Шарл. Тя учи магистратура „Класическо пеене“ при проф. Мила Дюлгерова. И като всяко дете от музикантско семейство свири на инструмент – пиано. Има участия като солист в концерти с Врачанската филхармония. Заедно с друг от дебютантите Калин Душков вече си е партнирала в мюзикълите „Службогонци“ по музика на Парашкев Хаджиев и „Достатъчно“ по музика на младата Емелина Гочева и в операта „Измамения кадия“ от Глук - постановки на Учебния театър на Музикалната академия.

Елица Желева ще дебютира като принцеса Натали и също е свирила на пиано като малка. Завършва Музикалното училище в Стара Загора с оперно пеене и вече е студентка в Музикалната академия. Тя вече има своя дебют като Елайза Дулитъл от „Моята прекрасна лейди“ по музика на Фр. Лоу в постановка на Русенската опера.

За сърцето на принцеса Натали ще се пребори Жан – в изпълнение на Велин Михайлов. Той освен, че е най-младият от квартета на дебютантите, от най-ранна детска възраст пее. И няма как да е иначе, защото неговият дядо Георги Сотиров е част от златното поколение певци в Музикално драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Бил е и част от колектива на Държавния музикален театър „Стефан Македонски“. Сега младият Велин ще продължи по неговите стъпки на софийска сцена.



Калин Душков в ролята на Пипо завъшва Националното музикално училище „Любомир Пипков“ със специалност „Класическо пиано“. Сега е студент по класическо пеене в класа на проф. Свилен Райчев. Вече има участия в различни музикални проекти, между които операта „Детето и вълшебствата“ от Морис Равел на сцената на Софийската опера и балет и мюзикълът „Свободни“ на сцената на Младежкия театър „Николай Бинев“.

„С радост и удоволствие каним млади колеги в нашите постановки, защото уважавам техния избор да се занимават с музикално изкуство,“ казва Марио Николов, директор на Националния музикален театър. „Знам колко важно и трудно е всяко професионално начало и те трябва да имат своя шанс за професионална реализация, да покажат своите певчески и артистични заложби и да имат възможност да работят с вече утвърдени имена на нашата сцена,“ допълва той и им пожелава „На добър час“.
Своята премиера на 29 октомври ще имат и Венцислав Динов, Мария Коровешова и Боряна Йорданова.



Повече информация за постановките на Музикален театър „Стефан Македонски“ можете да намерите на musicthatre.bg и на Facebook страницата на оперетата на Национален музикален театър.

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.