Следва

Lush Fresh Handmade Cosmetics - направени с любов

Брилянтни идеи за дързост и красота

С настъпването на зимата и ние в редакцията сме обзети от малка паника - кое, как, защо и кога при грижата за кожата. 

Beauty преди 9 години

С настъпването на зимата и ние в редакцията сме обзети от малка паника - кое, как, защо и кога при грижата за кожата.

Евентуалните лоши последствия по лицата ни, следствие на студа, са ни притиснали в стената от ужас. Ако през топлите месеци хидратиращият крем и слънчевите очила вършеха добре своята работа, то от днес е време да потърсим решение за предотвратяване на бъдещите проблеми. Отправната ни точка в дискусията ни днес е начинът на живот и как той се отразява на външната ни красота, защото ТЯ има своите индивидуални нужди.

Обобщихме 6-те основни типа начин на живот, присъщи на натовареното ни ежедневие: работохолизъм, стрес и безсъние; прекалено много пътувания и температурни промени; усилено спортуване; застояване пред компютъра; прекомерна любов към загара и честото подлагане на диети, наред с тютюнопушенето, и ето до какви изводи стигнахме относно това как маниерът ни на живот влияе на кожата ни.



1. Ти си работохолик, подложен на стрес, надбягване с времето и безсъние. Това са, за жалост, все по-често срещани проблеми при натоварения график, в който работим, движим се и живеем. Тъй като сънят е основната и задължителна разкрасяваща грижа, неговата липса води до сивкав тен, уморени очи с торбички и сенки под тях, както и нездрави нокти. При този начин на живот адекватната грижа е задължителна, а прилагането й ежедневно.

Препоръчва се употребата на козметични продукти, съдържащи кофеин, понеже той води до свиване на кръвоносните съдове, а оттам и до намаляване на тъмните кръгове. Друг голям помощник е Омега 7 мастната киселина, която, заедно със съдържащите се в нея флавоноиди и фитостероли стимулира производството на колаген в кожата и това води до нейното уплътняване. За целта използвайте околоочен серум върху цялата кожа на лицето, той е в пъти по-концентриран от кремовете и прониква по-дълбоко в кожата. На второ място, след добрия сън, е грижата отвътре навън, за която тази есен имаме уникална препоръка, базирана на чисто новото ни откритие - хранителната добавка Brilliant Look коса и кожа.



2. Пътуваш твърде често, рязко и постоянно сменяш температури, географски ширини, климати, често сменяш биологичния си часовник. Всичко това води до чувствителност на кожата, раздразнения и склонност към алергии. Повишената дермална чувствителност е често срещан проблем при много динамичния начин на живот, който не бива да бъде пренебрегван.

Грижата у дома трябва да започне със свеждане до минимум на пикантните храни и алкохола, понеже те водят до разширение на кръвоносните съдове. Употребата на козметични продукти, съдържащи какъвто и да е вид киселина, също не е препоръчителна. Вместо тях изберете такива на билкова основа, които действат успокояващо. Освен това не забравяйте и лекия тоник. Той балансира Ph-то, успокоява и помага на хидратиращите продукти да проникнат по-дълбоко. Наред с това не забравяйте и грижата отвътре. Една великолепна, поддържаща красотата на кожата, косите и ноктите комбинация грижа е новия продукт на Revita - Brilliant look коса и кожа.



3. Твърде много спорт! Колкото и да е учудващо, прекалено честото спортуване може да има негативни ефекти върху кожата на лицето и скалпа. Чрез потта се отделят множество соли от вида на содиум, хлорид и потасиум. Друга основна съставка е млечната киселина, която при често и обилно изпотяване води до смаляване на космените фоликули, а оттам косата става суха, изтощена и слаба. Като допълнение към изтощената коса, млечната киселина може да доведе до евентуално възпаление по кожата на главата, за което се вярва, че има основна връзка с косопада, именно заради нарушеното разпределение на кръв към скалпа. За да се почиства и предпазва епидермалната бариера, е добре да се използва лек хидратиращ шампоан, който да балансира увреденото Ph. Друг основен елемент при грижата за косата са витамините A, K, E, B1, B2 и фолиева киселина, които се съдържат в растението ракитник, което е и основна съставка в Brilliant look коса и кожа.



4. Компютър, моя любов! Прекарването на часове пред компютъра ежедневно уврежда не само зрението, но и кожата. За жалост, лишаването от него в днешно време е немислимо, а оставените щети по лицата ни - сериозни. Основните причини за негативното му влияние по кожата са електростатичното поле и свободните радикали около монитора, които водят до преждевременно остаряване на кожата. Появяват се нови фини линии, бръчките се задълбочават, а кожата става неестествено суха. С цел борбата срещу свободните радикали е важно да отделяме достатъчно време в грижи за кожата. Поставянето на подхранваща маска ежеседмично е задължително, тъй като тя отпушва порите и отнема напрежението и замърсяванията от кожата. Също така не бива да забравяме, че в борбата срещу вредните облъчвания, сухата кожа и бръчките, трябва да се започне грижа отвътре навън. Най-добрият помощник са Омега 3, 6, 7 и 9 мастни киселини, които се съдържат в кожата в минимални количества и са отговорни за регенерацията на кожните клетки. В най-голям състав ги откриваме в Brilliant look коса и кожа, за да бъде красотата част от ежедневието ни.



5. Соларуим! Любителките на привлекателния бронзов загар увеличават броя си с всеки изминал ден. Независимо дали става въпрос за изкуствено придобит или естествен тен, последиците върху кожата са сериозни. UV лъчите, освен че изсушават кожата, са и основна причина за появата на пигментни петна. Слънцезащитният крем е главна превантивна мярка, наред с продуктите, съдържащи антиоксиданти, глюкозамин и витамин С. Нежното и сигурно изсветляване на тена е възможно чрез богат прием на Омега 7 мастни киселини, съдържащи се в щедро количество в Brilliant look коса и кожа, в комбинация с растението ракитник, което тонизира, подхранва, възстановява и предпазва кожата от UVB лъчите. Ноември се очартава топъл и слънчев, не бива да забравяме това!



6. От диета на диета. Няма как да не си признаем за обсесията по идеалния външен вид, гонеща ни непрестанно. В резултат от нея, постоянно и неуморно се подлагаме на диети, често неподходящи за организма ни. А и ако прибавим към целия този стрес тютюнопушенето, то тогава предизвикателството към грижата за кожата става прекалено голямо.

При честа смяна на хранителния режим се получава недостиг на важни хранителни вещества и следователно първите последствия от него се забелязват по кожата - дефекти и склонност към акне. Добавяйки и цигарите пък, получаваме разширени пори и загуба на блясък и еластичност. За да се справим наистина успешно с дотук причинения стрес на кожата, трябва внимателно да подберем правилните продукти за лицето, както и тези вещества, с които храним организма си. Важно е винаги да избираме некомедогенна козметика, да не ексфолираме повече от два пъти седмично и да нанасяме успокояващи кремове, желателно на билкова основа и с минимално количество химикали. Не по-малко важна роля в грижата за кожата заемат витамините А, К, Е, С, В1, В2 и фолиевата киселина, които са и основна съставна част от универсалното средство за самочувствие Brilliant look коса и кожа.



 

More from View Sofia

More Beauty